Zmanjšanje onesnaženja nad Italijo v času karantene

2445
2445

Italija, ki je evropski epicenter koronavirusa, je postavila celotno državo v karanteno. Zaradi teh dramatičnih ukrepov, se nad severnim delom države zmanjšuje onesnaženje, kar je posnela tudi Evropska vesoljska agencija (ESA).

Veliko zaposlenih bo v teh kriznih časih svoje običajno delovno mesto zamenjalo za delo od doma, zato smo za vas zbrali najpomembnejše prednosti in nasvete za delo od doma.

 

Zmanjšanje emisij dušikovega oksida

Satelit agencije ESA je vesoljsko plovilo, ki spremlja stopnjo onesnaževanja v ozračju. Satelit je v Italiji v prvih dveh mesecih leta 2020 opazil močno zmanjšanje emisij dušikovega dioksida (NO2).


»Čeprav se podatki zaradi oblačnosti in spremenljivega vremena lahko rahlo razlikujejo, smo prepričani, da zmanjšanje emisij, ki smo jih opazili, sovpada z zaprtjem industrije in prometa v Italiji,«  je Claus Zehner, vodja misij ESA, dejal v izjavi.

Tudi Benetke si bodo "odpočile"

V Benetkah, ki so v zadnjih desetletjih, zaradi množičnega turizma, postale eno najbolj umazanih italijanskih mest, so domačini, prvič, odkar pomnijo, v kanalih zaznali čistejšo vodo, kakor tudi ribe v njej.

Marco Capovilla, ki je na facebooku objavil ganljive fotografije, to pripisuje zmanjšanju prevažanja z turistov z gondolami, kakor tudi omejitvam, ki se jih morajo držati prebivalci.


foto: Marko Capovilla (facebook)

Italija tik pred zlomom zdravstvenega sistema

Italija je, takoj za Kitajsko, zabeležila največje število potrjenih primerov obolelih s COVID-19, odkar se je pandemija začela. Severna Italija je bila najbolj kritično območje, zato so z ukrepi začeli najprej v tem delu. Kasneje so jih razširili po celotni državi. Ker se ljudje pretežno zadržujejo doma, so emisije dušikovega dioksida, upadle. 

Trenutno je širjenje COVID-19 veliko bolj zaskrbljujoče, saj je italijanski zdravstveni sistem, v nekaterih regijah, tik pred zlomom. Zmanjšanje emisij pa nakazuje, da ljudje sprejemajo ukrepe za zmanjšanje izpostavljenosti sebe in drugih ter, da si bo zemlja nekoliko odpočila.

Kitajski zdravniki, ki koronavirus najbolje poznajo, so razkrili znake, po katerih najhitreje prepoznatne bolezen in jo ločite od ostalih. Preverite v tem članku.

2445

Nalaganje vsebine...

Loading...