Zaposlovanje mladih 2020: Na voljo so nove subvencije za zaposlitev mladih

1217
1217

Zavod RS za zaposlovanje je objavil javno povabilo, ki delodajalcem znova omogoča, da za nedoločen čas s pomočjo subvencije zaposlijo brezposelne mlade s stalnim prebivališčem v vzhodni Sloveniji. Subvencija znaša 5.000 evrov.

Pridobili dodatna sredstva

Z ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti so pridobili dodatna sredstva v vrednosti 3 milijone evrov za trajno zaposlovanje brezposelnih mladih iz vzhodne kohezijske regije. Sredstva so v celoti zagotovljena iz slovenskega proračuna.

Delodajalci lahko od 20. februarja, od 10. ure dalje, znova oddajo ponudbo za trajno zaposlovanje mladih s stalnim prebivališčem v vzhodni Sloveniji. Oddajo jo lahko v elektronski obliki na portalu za delodajalce, a se morajo pred prvo uporabo portala registrirati. Ponudbe na javno povabilo lahko še naprej oddajo tudi delodajalci, ki nameravajo zaposliti mlade s stalnim prebivališčem v zahodni Sloveniji.

Prvi korak na poti do sanjske službe je priprava dobrega življenjepisa, ki je videti kot oglas, v katerem se pokažejo glavne lastnosti, ki pritegnejo delodajalca tako, da bo želel od vas izvedeti več podrobnosti. Če se boste izognili tem 20 napakam, ste na dobri poti do sanjske službe. 

Za mlade, ki še niso dopolnili 30. leta starosti

Obe javni povabili sta odprti do objave obvestila o zaprtju zaradi razdelitve razpoložljivih sredstev, oziroma najkasneje do 31. marca, ko se izteče končni rok za predložitev ponudb delodajalcev. V program vključujejo mlade, ki še niso dopolnili 30. leta starosti in so prijavljeni v evidenci brezposelnih. Na javnem povabilu izbrani delodajalci lahko pridobijo subvencijo 5.000 evrov za zaposlitev brezposelnih mladih za nedoločen čas.

V obdobju med letoma 2017 in 2019 je bilo v programe trajnega zaposlovanja vključenih skoraj 5.200 mladih iz vzhodne in zahodne Slovenije.

 

Preberi še, kaj narediti, ko ostaneš brez statusa študenta?

Več informacij in koristne povezave: Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje

1217

Nalaganje vsebine...

Loading...