Kakšne kretnje uporabljamo mladi?

2305
2305

Svoje roke pogosto držimo ob bokih ali pa jih za vsak slučaj potisnemo v žepe. Če z rokami izvajamo kretnje nad pasom, pa raziskave kažejo, da dajemo bolj siguren videz in bomo tudi bolj uspešni v iskanju službe!

 

Gašper Bergant je v sodelovanju z zavarovalnico Vzajemna predstavil, kako se pozdravljamo mladi in kakšne kretnje uporabljamo. Ker pa zaposlenim pri Vzajemni to ni šlo najbolj od rok, pa je ugotovil, da je bolje, če ostanejo kar pri običajnem rokovanju in se ne trudijo razumeti kretenj mladih: ​

Ker se zavedamo, da je vsak človek svet zase, ti tudi mi ne bomo pametovali, kakšne kretnje moraš uporabljati in na kakšen način se moraš pozdravljati. Pomagamo pa ti lahko tako, da ti svetujemo, s kakšnimi kretnjami najhitreje prideš do svoje sanjske službe!

LEPA KOŽA - DOBER POZDRAV

Vsem državam je ena stvar skupna: roke so v središču poslovnega življenja. Ker so pogosto deležne pozornosti in tudi dotika, moraš za svoje roke skrbeti, tako da dajejo dober videz in občutek, ter jim zagotoviti zaščito, ki jo potrebujejo, da bodo negovane.

POŠTENOST IN TOPLINA

Če želiš pokazati svojo prijazno plat, moraš občasno pokazati notranjo stran svojih dlani, saj to drugi dojemajo kot vabljivo. Prav tako moraš svoje dlani in roke premikati stran od telesa, saj to izraža poštenost in osebno toplino. Pazi se, če kdo skriva svoje dlani za hrbtom, saj je čisto mogoče, da skuša pred tabo nekaj skriti.

NE PRETIRAVAJ

Pomembno je, da najdemo ustrezno ravnovesje: oseba, ki divje gestikulira in na široko pometa z rokami v razmeroma majhnem prostoru, je videti neobjektivna in nesamozavestna, svoje poslušalce lahko celo zmede ali vznemiri.

VSAKA KULTURA IMA SVOJE OBIČAJE

Ko komuniciraš z različnimi kulturami, se lahko hitro znajdeš v neprijetnem položaju.

Na Japonskem na primer rokovanje in telesni stik na delovnem mestu na splošno dojemajo kot nevljuden, medtem ko je na Bližnjem vzhodu držanje za roke znak medsebojnega spoštovanja. 

Eno pa je enako vsem: roke imajo glavno vlogo pri tem, kako vas in druge dojemajo v življenju, zato se lahko kar pripraviš na uspeh!

"NE ŠTEKAMO TE, A DOBR' ZAVARUJEMO!"

No, zaposleni pri Vzajemni bodo ostali raje kar pri zagotavljanju dobrega zavarovanja.

Zdaj najbrž že veš, da obvezno zavarovanje ni dovolj. Ker ti obvezno zavarovanje krije le del zdravstvenih stroškov, poleg njega potrebuješ še dopolnilnega, ki pa ti ga ponujajo pri Vzajemni!

Zavarovalnica Vzajemna bo poskrbela za top zavarovanje, ti pa lahko v vsem uživaš še bolj, ker ti ob sklenjenem zavarovanju nudijo tudi super ugodnosti!

 

2305

Nalaganje vsebine...

Loading...