Zakaj moderna razmerja dandanes tako hitro razpadejo?

5679
5679

Zakaj so odnosi dandanes tako zapleteni? Zakaj nam ne uspe v ljubezni kljub temu, da si tega želimo? Zakaj smo ljudje naenkrat postali tako nesposobni za to? Smo ljudje postali nezmožni ohranjati dolgotrajna razmerja? Ali pa smo preprosto pozabili, kako ljubiti? Ali pa smo pozabili, kaj ljubezen sploh je.

Nismo pripravljeni na žrtvovanje

Nismo pripravljeni na žrtvovanje, na kompromise, na brezpogojno ljubezen. Nismo pripravljeni vlagati vsega, kar je potrebno, da odnos deluje. Želimo, da je vse enostavno in hitro obupamo, ponavadi še preden ljubezen zraste.

To, kar iščemo, ni ljubezen, ampak hrepenimo za razburjenjem in vznemirjenjem v življenju. Želimo, da nekdo z nami gleda film, želimo spremstvo za zabavo, ne pa nekoga, ki nas razume tudi v naših najtežjih trenutkih, nekoga, ki bi nam dajal občutek živosti v tem trenutku, zdaj.

In ko ta vznemirljivost zbledi, odkrijemo, da nas nihče ni pripravil na vsakdan. Zato poiščemo naslednjo zanimivost ali pa začnemo v sebi gojiti zamero do partnerja, saj se je polenil, postal preveč pasiven.

Nekaj razlogov, zakaj moški prenehajo ljubiti, smo zbrali tudi v spodnjem članku 5 razlogov zakaj moški prenehajo ljubiti.

Davek hitrega življenja

Potopili smo se v hitri vrvež mestnega življenja, ki ne pušča dosti prostora za ljubezen. Nimamo časa, da bi se imeli radi, nimamo potrpljenja, da bi se ukvarjali z odnosi, saj se utapljamo v svetu karier in zaposlitev.

Ali veste, da smo ljudje ves čas zaposleni, redkokdaj imamo čas? Samo pomislite, koliko imate za postoriti danes. Nimamo časa za ljubezen, razmerja, potrpežljivost v odnosih. Vse mora potekati hitro, vse mora biti zanimivo. Zaposleni smo z lovljenjem svojih materialističnih sanj in si ne dovolimo, da bi se ustavili in le bili v trenutku. Kje bomo našli še čas za ljubezen. No, mogoče do hišnega ljubljenčka še … Zato so se razmerja spremenila le v prikladnost, udobje.

Se najdeš tudi v našem članku, kjer smo pisali o 15 stvareh, ki jih moraš nujno storiti, preden dopolniš 30 let?

Iščemo popolnost

Raje bi porabili eno uro časa s stotimi ljudmi, kot z eno. Smo "socialni ". Več nam pomeni spoznavanje ljudi, kot pa to, da bi jih bolje spoznali. Smo pohlepni, želimo imeti vse.

Pripravljeni smo stopiti v odnos z nekom in v trenutku izstopiti, v primeru, da smo našli nekoga boljšega. Ne želimo, da bi iz te osebe potegnili najboljše. Ker hrepenimo po popolnosti smo na koncu razočarani nad vsem.

Pisali smo tudi največjih "grehih", ki pripomorejo, da razmerja tako hitro razpadejo. Preveri, kateri so in se jim poskusi izogniti.

Tehnologija nadomešča stike

Tehnologija se nam je tako približala, da nam ne pusti več dihati brez nje. Naša fizična prisotnost je tako nadomeščena z besedili, igricami, glasovnimi sporočili, družabnimi omrežji in video klici.

Tako ne čutimo toliko potrebe, da preživimo več časa skupaj. Drug drugega imamo že dovolj, povedali smo si že vse.

Ne vztrajamo dovolj

Vse, kar je potrebno, je en večji prepir, daljava ali navidezna ovira. In že začnemo iskati razloge za nezadovoljstvo. To nikakor ne pomeni, da morami ostajati v nefunkcionalnih odnosih, kjer prevladuje zloraba, takršna ali drugačna. Glede tega je potrebno imeti smisel za presojo!

Za vas smo zbrali nekaj nasvetov o tem, kako preživeti razmerje na daljavo in si ga narediti čim bolj udobnega.

Strah pred stalnostjo

Smo generacija t.i. "wanderers ali wanderlust", ki ne ostanejo na enem mestu predolgo. Pred zavezanostjo imamo kar fobijo in ne želimo, da se naše življenje umiri ali pade v rutino.

Že misel na to je strašljiva! Ne moremo si predstavljati, da bi bili z eno osebo do konca svojega življenja in preziramo stalnost. Radi verjamemo, da smo "drugačni" od ostalih.

Spolno osvobojena generacija

Smo generacija, ki se ima za "spolno osvobojeno". Z lahkoto lahko ločimo seks od ljubezni, ali vsaj tako mislimo.  Smo "hook -up" - "break -up" generacija. Najprej imamo spolne odnose in se ​​nato odločimo, če želimo od te osebe še kaj več kot to.

Seks je preprost, lojalnost ne. To je začasna izpolnitev vsega kar potrebujemo. Seks zunaj razmerja ni več noben tabu. Obstajajo odprti odnosi, prijatelji zaradi koristi, seks za eno noč, brez kakršnihkoli omejitev. Z vsem tem smo pustili zelo malo manevrskega prostora za ljubezen v našem življenju.

Razum je prevladal nad romantiko

Smo preveč praktična generacija, katere razmišljanje izhaja predvsem iz logike. Ne vemo več, kako je noro ljubiti.

Ne bi potovali na drug konec sveta, samo da vidimo svojo ljubljeno osebo, ampak bi se raje razšli, ker je predaleč. Ker je tako bolj enostavno. Smo preveč razumski za ljubezen.

Strah nas je

Strah, da se zaljubimo, strah, da se zavežemo, strah, da zveza ne uspe, strah, da bo naše srce zlomljeno. Zato raje ne dovolimo nikomur vstopiti v naše srce in ljubiti brezpogojno.

Prežimo izza zidov, ki smo si jih sami postavili in iščemo ljubezen, hkrati pa bežimo pred tem, da bi jo zares našli. Ne želimo biti ranljivi. Nočemo, da bi se kdo dokopal do naše duše, zato smo raje nedotakljivi.

Nismo pripravljeni na brezpogojno ljubezen in na vse, kar to potegne za seboj, ne glede na to, kako močno trdimo, da smo. V resnici nismo pripravljeni niti resnično pogledati vase, se spoznati, se sprejeti in začutiti ljubezen, ki smo. Kaj šele, da bi to začutili do drugih bitij na tem svetu. V bistvu se nam ne da in ne želimo. Nismo pripravljeni vložiti vsega, kar je potrebno, v zvezo, da bi ta resnično delovala. Ne le na videz. Ne dovolimo si, da bi naša ljubezen rasla, da bi rasli mi in spoznavali nove globine sebe, kar je predpogoj za zdrav, srečen odnos - tudi do sebe!


PREBERI ŠE: 20 stvari, ki jih počne nekdo, ki te ima res rad


"Ni razdalje, ki je ljubezen ne more premostiti, ni bolezni, ki je močna sila ljubezni ne more pozdraviti. Ljubezen lahko izbojuje vse zmage. Je je koncentrirana kinetična energija, najmočnejša sila v naravi. Če bi lahko vzdrževali ljubezen vse življenje, ne bi bilo sanj, ki jih ne bi mogli spremeniti v resničnost."

- Emmet Fox

5679

Nalaganje vsebine...

Loading...