Kako preživeti razmerje na daljavo?

2302
2302

Ljudje verjamejo, da so razmerja na daljavo obsojena na propad. Povsem mogoče je, da boste slišali od družine in prijateljiev, da ne jemljete svojega odnosa preveč resno, saj bo slej kot prej razpadel in boste imeli zlomljeno srce. Res je, da ne bo lahko in bosta oba morala delati na odnosu in zaupanju, a nikjer ne piše, da je razdalja recept za neuspešno zvezo. Vse lahko dosežeta, če želita, imata voljo in se imata dovolj rada!


Ljubezen je smešna stvar, ki nas navadno zadane, ko to najmanj pričakujemo, pri tem pa ne izbira ne kraja ne časa. Ljubezen na daljavo navadno terja veliko več prilagajanj, kompromisov in negovanja odnosa, ki se vsak dan sooča z nešteto preprekami. Pa drži rek, da je nekdo, ki je daleč od oči, tudi daleč od srca?

Sicer je res, da nas zdaj ločita od drage osebe zgolj dva klika z miško ali trije, pa se že lahko gledamo in pogovarjamo. Tudi hipna sporočila in fotografije lahko pošiljamo na drug konec sveta. Kar moramo pri tem razmišljati, je časovni pas, v katerem živi partner. Svet se je res zmanjšal, z letalom si v nekaj urah na drugi strani planeta.

Kako torej preživeti in ohraniti razmerje na daljavo?

1. OHRANJAJTA DIGITALNO KOMUNIKACIJO.

Ker ljubljeni osebi ne morete v živo povedati tistega, kar želite, svoja spletna sporočila popestrite, da nadomestite pomanjkanje resničnega pogovora. Medsebojno se vsak dan prijazno pogovarjajta o tem, kako sta preživela dan, povejte ljubljeni osebi tudi, da jo pogrešate in si želite, da bi bila skupaj.

2. BODITA POZORNA NA ŠUME V KOMUNIKACIJI.

Že eno samo ločilo lahko popolnoma spremeni pomen vašega sporočila – stvari, ki ji v resničnem pogovoru izrečemo, zvenijo drugače kot takrat, ko so napisane, zato pazite, kaj in kako pišete, ter se prepričajte, da veste, da vaša ljubljena oseba sporočila ne bo narobe razumela.

3. UPORABLJAJTA FACETIME.

FaceTime, Skype ali kakšna druga platforma, prek katere se lahko gledata, vama bo v pomoč, saj bosta tako dobila občutek, da sta skupaj, ker bosta slišala glas drug drugega in ponovno obudila spomin na glas ljubljene osebe.

4. POŠILJAJTA SI PRESENEČENJA.

Če sta zelo dolgo časa ločena drug od drugega, je najboljši način, da popestrita vajino razmerje, darilo. Ker majhne stvari štejejo, si pošiljajta kakšna simbolična, ljubka darila ali fotografije, ki vas bo “prisilila” v to, da razmišljata drug o drugemu.

5. BODITA PREDANA DRUG DRUGEMU.

Drug drugemu zaupajta, bodita pa tudi potrpežljiva in zelo predana. Če je vajin odnos močan in sta prepričana, da imata drug drugega  rada, vama razdalja ne bo predstavljala problema. Naj vas ne vodi pregovor daleč od oči daleč od srca.

 Življenje včasih ni pravično: jasni znaki, da si našla pravega, a v napačnem času!

Kako veš, da te ima nekdo res rad? Po tistih vsakodnevnih dribnih trenutkih in pozornostih, ki so jih zbrali v članku 20 stvari, ki ti povedo, da te ima nekdo res rad.

KAKO TOREJ OHRANITI RAZMERJE NA DALJAVO?

  • ZAUPAJTE LJUBLJENI OSEBI. Četudi imate slabo izkušnjo, bo morda s to osebo veliko boljše. Morali boste verjeti v to, da razdalja ni ovira, zaradi katere čustva ugasnejo.
  • RAZMISLITA O OPCIJAH. Pogovarjajta se o možnostih, kaj bi lahko naredita, da bi živela skupaj. Odprto govorita o ovirah, ki jih prinese razmerje na daljavo.
  • KAKOVOST, NE KVANTITETA. Kakovostno razmerje imata lahko tudi, če nista nenehno v stiku. Pomembno je, da je vajina komunikacija smiselna in popolna.
  • NE PRIČAKUJTE, DA BO VSE POPOLNO. Povsem jasno je, da bo v vajinem razmerju prišlo tudi do nesporazumov. Vednar, to ne pomeni, da jih ne moreta razrežiti! Kajne?


"Ni razdalje, ki je ljubezen ne more premostiti, ni bolezni, ki je močna sila ljubezni ne more pozdraviti. Ljubezen lahko izbojuje vse zmage. Je je koncentrirana kinetična energija, najmočnejša sila v naravi. Če bi lahko vzdrževali ljubezen vse življenje, ne bi bilo sanj, ki jih ne bi mogli spremeniti v resničnost."

- Emmet Fox

2302

Nalaganje vsebine...

Loading...