Po mnenju strokovnjakov je to najboljša država za potovanja 2019!

1090
1090

Letošnjo jesen si vzemite čas za raziskovanje najboljše države za potovanje 2019, saj je tamkajšnja klima tako prijetna, da se boste vrnili naravnost v poletje. Že veste, za katero državo gre?

 

Svetovni gospodarski forum (WEF) že več kot desetletje vključuje v svoje raziskovalne procese tudi svetovni turizem in tako vsaki dve leti opravi poglobljeno analizo konkurenčnosti potovanja po svetu.

>> PREBERI TUDI: 13 STVARI, KI JIH NE SMEŠ POČETI NA HRVAŠKEM!

Poročilo, ki so ga objavili pred dnevi, vključuje 140 gospodarstev in podatke o njihovi politiki, predvsem o dostopu do naravnih in kulturnih virov, infrastrukturi in gospodarski uspešnosti (vsi ti dejavniki naj bi prispevali k razvoju in konkurenčnosti države).

NAJBOLJŠA JE ŠPANIJA

Po opravljeni analizi so prišli do zaključka, da je najboljša država za potovanje 2019 Španija – ta naj bi odstopala od konkurence zaradi svojih raznolikih kulturnih dejavnosti, prislužila pa si je oceno 5,4 (od 1 do 7): najuspešnejša naj bi bila na področjukulturnih virov in poslovnega potovanja (ocena 6,7), medtem ko bo morala še veliko delati na področju mednarodne odprtosti (ocena 3,9).

Povezana slika

SE STRINJATE, DA JE ŠPANIJA TOP DESTINACIJA?

Drugo in tretje mesto sta zasedli Francija in Nemčija, ki sta si prislužili oceno 5,4, sicer se je med 10 najboljših uvrstilo šest evropskih držav, Japonska, ZDA, Avstralija in Kanada.

TOP 10 DRŽAV ZA 2019

1. Španija
2. Francija
3. Nemčija
4. Japonska
5. Združene države Amerike
6. Združeno kraljestvo
7. Avstralija
8. Italija
9. Kanada
10. Švica

Seznam najboljših držav za potovanje se tako kot pravilo veleva zaključi s tistimi državami, ki so si prislužile naziv najslabših za potovanje v letu 2019. Na prvem mestu se tako znašel Jemen z oceno 2,4: najuspešnejši naj bi bil na področju primerljivosti cen (ocena 6,0), medtem ko bodo morali še velikodelati na infrastrukturi zračnega prometa (ocena 1,2). Na vrh seznama najslabših sta se zapisali tudi Čad in Liberija.

>> PREBERI TUDI: TI TRIJE ASTROLOŠKI ZNAKI SE NAJBOLJE POLJUBLJAJO!

NAJSLABŠE DRŽAVE ZA POTOVANJE V 2019:

1. Jemen
2. Čad
3. Liberija
4. Burundi
5. Demokratična republika Kongo
6. Mavretanija
7. Angola
8. Haiti
9. Burkina Faso
10. Sierra Leone

Haiti, ki je na priljubljenih Karibih, je vseeno med najslabšimi državami za potovanje.

KJE JE SLOVENIJA?

Slovenija se je znašla med 50 najboljšimi državami za potovanje 2019, in sicer je pristala na 36. mestu z oceno 4,3. Največ zaslug za to mesto gre splošnem zdravju in higieni(ocena 6,2) ter varnosti (ocena 6,1). Najslabše smo se odrezali na področju kulturnih virov in poslovnih potovanj (ocena 1,7), slabo ocenjena je tudi infrastruktura zračnega prometa (ocena 2,6).

Vir

1090

Nalaganje vsebine...

Loading...