13 stvari, ki jih ne smeš početi na Hrvaškem!

1352
1352

Video posnetek, ki opozarja obiskovalce, česa naj ne počnejo na Hrvaškem, je na Youtubu v manj kot 14 dneh zabeležili skoraj 170.000 ogledov. Svetovalec za potovanja Mark Wolters je naštel 13 zadev, ki jih človek na Hrvaškem nikakor ne sme početi.

 

Wolters, ki ima spletno stran World Travel & Culture, je v videu ponudil 13 nasvetov, ki se nanašajo na kulturne razlike, hrano, javni prevoz, plaže, varnost in nekatere druge zadeve, da bi obisk na Hrvaškem minil, kar se da lepo. Med drugim po njegovem ni treba biti zaskrbljen, če ne znaš hrvaško. Dodal je, da niti v šali ni smiselno podcenjevati česar koli hrvaškega.

OBUTEV, SONČNA KREMA IN SREDSTVO PROTI KOMARJEM

Navedel je še, da je treba imeti obutev za na plažo, ker vse hrvaške plaže niso peščene, obvezni sta tudi uporaba sredstev za sončenje in proti komarjem. Poudaril je tudi, da ne gre pričakovati, da bo mogoče na hitro obiskati kraje na Hrvaškem, če se človek na pot odpravi z javnim prevozom.

Nikakor ne zamudite lokalnih muzejev ali domačih jedi - če vam kdo od lokalnih prebivalcev ponudi tradicionalne suhe fige ali domače žganje, tega nikakor ne zavrnite, pravi Wolters. Wolters je še spomnil, da na Hrvaškem uporabljajo kune in ne evrov. Povedal je tudi, da je v restavracijah zaželeno pustiti napitnino v višini desetih odstotkov celotnega računa.

VIDEO SI LAHKO OGLEDAŠ TUKAJ:

 

1352

Nalaganje vsebine...

Loading...