Srečni pari seksajo tolikokrat na teden!

27617
27617

Če bi neznance na ulici vprašali, kakšen je ključ do bolj srečnega življenja, bi vam zagotovo postregli tudi z odgovori, kot je “več seksa”.

Ampak, ali je seks res tako bistven, ko gre za srečo? Ja, je. In kakšen je čaroben recept? Samo enkrat? Da, enkrat na teden je dovolj.

PARI, KI SO INTIMNI ENKRAT TEDENSKO, SO SREČNEJŠI

Kot navaja časnik “The Sun”, naj bi zadnje raziskave, s katerimi so želeli pojasniti korelacijo med srečnim in seksualnim življenjem, izvedene s strani največjih svetovnih strokovnjakov, razkrile, da so pari, ki so intimni vsaj enkrat tedensko, mnogo srečnejši od tistih, ki si tega užitka ne privoščijo.

Raziskava je bila narejena na več kot 30.000 parih in je s tem razbila tabu o tem, da seks ne vpliva direktno na srečno življenje. Vodja raziskave, Dr. Amy Muise, iz Univerze v Torontu: “Čeprav je bolj pogost seks povezan z večjo srečo, za dosego tega cilja, ni potreben več kot enkrat tedensko. Naše ugotovitve kažejo, da je pomembno, da se ohrani intimna povezava z vašim partnerjem, vendar vam za to ni potrebno seksati vsak dan, dokler se povezava redno ohranja.”

MOŠKI NE ŽELIJO VEČ SEKSA KOT ŽENSKE

Kljub nešteto teorijam in govoricam, ki trdijo, da moški želijo več seksa kot ženske in da želja po seksu upade, ko smo starejši, je študija pokazala, da nobena od teh trditev ne drži. Dr. Muise dodaja: “Naše ugotovitve so skladne za moške in ženske, mlade in starejše ljudi, in pare, ki so bili poročeni nekaj let ali desetletij.”

Če zaključimo: Če hočeš biti srečen, potem je odgovor preprost. Seksati je potrebno enkrat tedensko.

Povzeto po: Unilad.com

 

27617

Nalaganje vsebine...

Loading...