Dokazano - s seksom nad kilograme!

3171
3171

Ena od aktivnosti, ki bo koristila obema, vajini zvezi in postavama, je seveda … seks. Dokazano je namreč, da seks še kako učinkovito topi kilograme. Ne verjamete? Oglejte si številke.

Da je poraba kalorij med igranjem pod rjuhami učinkovita, končno potrjujejo tudi številke, ki razkrivajo, da ima aktivno ljubljenje enak učinek kot 30-minutna vadba. To je potrdila zadnja študija, opravljena v Kanadi, ki je razkrila, kakšen je povprečni seštevek izgorevanja maščob in energije v času spolnih odnosov.

ENA URA PREDIGRE ZA POL URE TEKA

Ena ura predigre in seksa porabi le malo manj kalorij kot polurni zmerni tek, piše britanski Daily Mail. Ženske med seksom porabijo 3,1 kalorije na minuto, med tekom pa porabijo 7,1 kalorije. Moški seveda porabijo še več, celo 4,2 kalorije na minuto. Med določenimi deli seksa pa so porabili celo več kot med enakomernim tekom na teku ali v naravi.

POSKRBI TUDI ZA LEPŠO KOŽO

Kot telesna vadba, tako tudi seks pomaga pri vzpostavitvi ravnovesja hormonov. Rezultat je čista koža, zdravi lasje, že to pa sta dovolj velika razloga za prakticiranje tovrstne dejavnosti. Med seksom se počutimo mlajše, a ta učinek se nadaljuje tudi po samem spolnem aktu. Seksualna aktivnost povečuje proizvodnjo kolagena, kateri preprečuje nastanek gub.

Cirkulacija je povečana v času seksa, in takrat telo bolje funkcionira in lažje navlaži kožo. Ob vodi in kremi, je seks odličen način za borbo proti suhi koži, posebej pozimi. Isti hormoni, ki so zaslužni za lepšo kožo, delujejo tudi na vaše nohte. Tako ti seks omogoči tudi čvrste nohte, s katerimi lahko – kje drugje kot med seksom – praskaš svojega dragega.

Je lahko še kaj lepšega? Obenem uživate, pa še kurite odvečno energijo in pridno topite svoje maščobne obloge!

3171

Nalaganje vsebine...

Loading...