5 razlogov, zakaj moški prenehajo ljubiti

17927
17927

Verjetno si že doživela to, ko je tvoj dragi bil nor nate, nekega dne pa so se njegova čustva ohladila? In tisti grozen pogovor, ko ti reče, da te je sicer imel rad, ampak sedaj ni več prepričan, če je še zaljubljen vate ... Precej grozno, kajne?

 

Verjetno si se spraševala, kaj je bilo narobe in iskala krivdo pri sebi. Obstaja več razlogov - ali je spoznal drugo, morda se ne želi vezati dolgoročno ali imata premalo skupnega. Za vas smo izbrali nekaj razlogov, kako to preprečiti...

Ne počuti se občudovanega.

Moški morajo slišati od deklet, da so dobri zanje, močni in sposobni. Želijo se počutiti kot superjunaki. Če se boš pritoževala nad njim ali ga poskušala izboljšati, se ne bo počutil občudovanega. Imej v glavi: če misliš, da ni najboljši zate, zakaj si potem z njim?

Nisi več njegova ljubimka.

Za večino moških sta ljubezen in seks v tesni povezavi. Če ima v glavi malo ali nič seksa, temu najverjetneje sledi nič ali malo ljubezni. Moški se mora počutiti zaželenega tudi v seksualnem smislu. Ne pozabi, kako sta bila strastna na začetku vajine veze. Nič ni narobe, če se potrudiš obuditi strast tistih dni.

Preveč dramatiziraš.

Vedno delaš iz muhe slona? Je pri tebi travma za travmo in na koncu vedno katastrofa? Če je tako, potem si prava "drama queen", od katerih se večina moških obrne stran. Glede na to, da je življenje polno stresa in vsakdanjega napetega urnika, naj bo vajina veza njegovo zatočišče k zabavi, miru in uživanju. Ko bo moški imel občutek, da te ne more osrečiti, se bo najverjetneje prenehal truditi.

"Ne moreš brez njega"!

Medtem, ko moški potrebujejo občutek, da so zaželeni v vezi, si malo njih želi žensko, ki je preveč navezana ali "oblastniška". Takšna vedno potrebuje pozornost, potrditve ljubezni, vse zato, da sebi povzdiguje samozavest. Če spadaš v to skupino, si čimprej poišči hobi, začni se učiti kakšen tuj jezik, druži se s prijateljicami - naj tvoj partner ne bo samo v tvoji oblasti.

Veza napreduje prehitro.

Mnogo žensk preskakuje korake v vezi, namesto, da bi dovolile, da čas naredi svoje. Prehitro se začnejo težnje z zaroko, prstani ali celo otroci. Ko moški dobijo občutek, da gre v vezi prehitro, se mnogokrat umaknejo in upočasnijo. Ne sili ga v dejanja, če čutiš, da še ni pripravljen.

Vir: Jenn Clark, girlsguideto.com

17927

Nalaganje vsebine...

Loading...