5 razlogov, zakaj moški prenehajo ljubiti

27235
27235

Verjetno si že doživela to, ko je tvoj dragi bil nor nate, nekega dne pa so se njegova čustva ohladila? In tisti grozen pogovor, ko ti reče, da te je sicer imel rad, ampak sedaj ni več prepričan, če je še zaljubljen vate ... Precej grozno, kajne?


Današnja družba je na eni strani zelo odprta. Hitreje in lažje pridemo do želenih informacij, več se ukvarjamo sami s sabo ter znamo izraziti svoje želje, potrebe in mnenja. Po drugi strani pa je veliko posameznikov nesrečnih v svojih ljubezenskih zvezah in osamljenih. Vse več partnerskih odnosov razpade in vedno več ljudi ostaja v nenehnem iskanju pravega partnerja in ljubezni.

Ohlajanje ljubezni s strani partnerja ne pride čez noč. Pari kot največje krivce za razdor zveze navajajo afere, zlorabo alkohola, drog in druge zasvojenosti, medsebojno nerazumevanje itd. Nekateri pravijo, da so se enostavno odtujili, se prenehali ljubiti, nimajo več ničesar skupnega.

Če imaš izkušnjo z razpadom zveze, si se verjetno spraševala, kaj je bilo narobe in iskala krivdo pri sebi.

Obstaja več razlogov: ali je spoznal drugo, morda se ne želi vezati dolgoročno ali imata premalo skupnega. Za vas smo izbrali nekaj razlogov, ki so najpogostejši, da se moška ljubezen do partnerke ohladi...

JE KRITIZIRAN IN SE NE POČUTI SE OBČUDOVANEGA

Moški morajo slišati od deklet, da so dobri zanje, močni in sposobni. Želijo se počutiti kot superjunaki.  Partnerja kritiziramo takrat, ko za probleme v odnosu krivimo njegove osebnostne pomanjkljivosti. Na primer: "Ti si len, sebičen, neroden, nesposoben, nemaren ipd." Tudi stavki, ki se začnejo z: Ti nikoli … ali ti vedno … so kritika, saj če nekdo nikoli ničesar ne stori prav, ali vedno naredi vse narobe, potem je z njim očitno nekaj osebnostno narobe. Če se boš pritoževala nad njim ali ga poskušala izboljšati, se ne bo počutil občudovanega.

Nihče od nas si ne želi biti kritiziran, še najmanj pa od ljubljene osebe.

Imej v glavi: če misliš, da ni najboljši zate, zakaj si potem z njim?

NISI VEČ NJEGOVA LJUBIMKA

Za večino moških sta ljubezen in seks v tesni povezavi. Če ima v glavi malo ali nič seksa, temu najverjetneje sledi nič ali malo ljubezni. Moški se mora počutiti zaželenega tudi v seksualnem smislu. Ne pozabi, kako sta bila strastna na začetku vajine veze. Nič ni narobe, če se potrudiš obuditi strast tistih dni.

Da je spolnost pomembna za zdravo vezo, smo pisali v članku o tem, kako pomemben je seks v zdravem razmerju

PREVEČ DRAMATIZIRAŠ

Vedno delaš iz muhe slona? Je pri tebi travma za travmo in na koncu vedno katastrofa? Če je tako, potem si prava "drama queen", od katerih se večina moških obrne stran. Glede na to, da je življenje polno stresa in vsakdanjega napetega urnika, naj bo vajina veza njegovo zatočišče k zabavi, miru in uživanju. Ko bo moški imel občutek, da te ne more osrečiti, se bo najverjetneje prenehal truditi.

"NE MOREŠ BREZ NJEGA"!

Medtem, ko moški potrebujejo občutek, da so zaželeni v vezi, si malo njih želi žensko, ki je preveč navezana ali "oblastniška". Takšna vedno potrebuje pozornost, potrditve ljubezni, vse zato, da sebi povzdiguje samozavest. Če spadaš v to skupino, si čimprej poišči hobi, začni se učiti kakšen tuj jezik, druži se s prijateljicami - naj tvoj partner ne bo samo v tvoji oblasti.

VEZA NAPREDUJE PREHITRO

Mnogo žensk preskakuje korake v vezi, namesto, da bi dovolile, da čas naredi svoje. Prehitro se začnejo težnje z zaroko, prstani ali celo otroci. Ko moški dobijo občutek, da gre v vezi prehitro, se mnogokrat umaknejo in upočasnijo. Ne sili ga v dejanja, če čutiš, da še ni pripravljen.


Pri močni partnerski zvezi je potrebno medsebojno sodelovanje, krepitev odnosa in komunikacija, zato si ne očitaj krivde za razpad zveze, sploh v primeru, ko si se zanjo trudila, dokler je to bilo mogoče.

Želimo ti, da najdeš pravo ljubezen, v vsej svoji biti. V članku 20 stvari, ki jih počne nekdo, ki te ima res rad, smo predstavili vse tiste drobne pozornosti in trenutke, po katerih veš, da te ljubljena oseba občuduje. Želimo ti, da jo najdeš in začneta skupaj pisati zgodbo o sreči.

“V pravi ljubezni želiš drugi osebi vse dobro. V romantični ljubezni želiš drugo osebo.”

– Margaret Anderson

27235

Nalaganje vsebine...

Loading...