Kako pomemben je v razmerju dober seks?

3935
3935

Verjetno ti je vznemirljivost spoznavanja osebe, ki te telesno neustavljivo privlači, dobro poznana. Prav takrat sanjarjenje o tej simpatiji prehaja v realnost in bolj kot jo spoznavaš, bolj lahko presodiš, ali je ta oseba prava izbira za resno zvezo. Prej ali slej vaju zmenki pripeljejo tudi med rjuhe, kjer je vse popolno in točno tako, kot si si prej le predstavljal/a v svoji domišljiji. Vendar zatem pride tudi jutro in nova srečanja, ti pa vedno bolj ugotavljaš, da sta si z »najboljšim seksom svojega življenja« različna kot noč in dan. Kaj storiti?

ZVEZI DAJ PRILOŽNOST

Kljub svojim opažanjem, tej potencialni zvezi vsekakor ponudi priložnost in se tudi sam/a potrudi prispevati k vajini skupni harmoniji. Poskusi videti pozitivne strani vajinega medsebojnega razlikovanja in čas, ki ga preživljata skupaj, naj ne bo zamorjen. Poskusi se domisliti aktivnosti, ki bi vaju veselila oba.

S tem seveda ni mišljen seks. Saj poznaš zlato pravilo, da iz razmerja dobiš, kar vanj vložiš. Če ne iz drugih razlogov, nekaj vloži že zato, da si v primeru propada razmerja, ne boš očital/a, da nisi vsaj poskusil/a.

KAJ HOČEM OD PARTNERJA?

V situaciji, kjer je seks popoln, imata pa bolj malo skupnih točk, je takšno vprašanje zelo dobra iztočnica za reševanje težav. Česa si od razmerja s partnerjem želiš, veš samo ti. Edino ti si tudi tista oseba, ki ve, koliko se lahko določenim situacijam prilagaja.

Če je zate glavni steber resne zveze to, da imata s partnerjem isti okus za glasbo ali isti smisel za humor, ob svoji seksi simpatiji, pa se nasmeješ bolj malokrat, potem je na tebi, da presodiš, koliko se splača vztrajati. Torej izdelaj svojo lestvico prioritet, kar se tiče vrednot resne zveze.

ALI VZTRAJAM SAMO ZARADI SEKSA?

Seks je seveda zelo pomemben del partnerske zveze. Če je na začetku bombastičen, obstaja verjetnost, da bo takšen ostal kar dolgo časa. Na vprašanje, ali z določeno osebo vztrajaš zgolj zaradi seksa, si boš najbolje odgovoril/a, če si poskusiš predstavljati vajino razmerje brez spolnosti. Torej na zvezo poglej objektivno in odvzemi seks. Kaj ostane?

Pri pretehtavanju celotne situacije je dobro vzeti v obzir verjetnost, da v neki točke vajine zveze seksa ne bo. Četudi je morda na začetku kaj takega nepredstavljivo, obstaja verjetnost, da se bo pojavilo obdobje, ko vama enostavno ne bo do seksa. Bosta znala uživati v čem drugem?

SAMO LJUBIMCA?

Pri nekaterih parih se iz seksa brez obveznosti povsem spontano razvije dolgotrajna in trdna resna zveza, vendar vsak kvaliteten seks ne preraste nujno v uspešno zvezo. V življenju so nam lepe stvari dane zato, da v njih uživamo ne glede na končni rezultat, zato iz vznemirljivega seksi poznanstva izkoristi najbolje.

Če le ni kakih strožjih moralnih zadržkov, se je strastnim romancam, ki nam po dolgem času ponovno poženejo mravljince po telesu in nas prebudijo v vseh pogledih, dobro prepustiti, saj so prava redkost.

Ne obremenjuj se pretirano z vprašanji, kaj bo prinesla prihodnost, saj ta vedno znova preseneti. Ali kot bi dejal perzijski filozof in pesnik Omar Khayyam: »Bodi srečen za ta trenutek; ta trenutek je tvoje življenje.«

3935

Nalaganje vsebine...

Loading...