10 razlogov, zakaj je tvoja starejša sestra najboljša!

7564
7564

Tvoja starejša sestra je lahko tvoja najboljša prijateljica, tvoj največji kritik in najbolj zagreta zaščitnica. Včasih te lahko popolnoma spravi ob pamet, nauči te, kaj je prav in kaj narobe, vedno prevzame krivdo za vaše lumparije in še in še. Moraš pa vedeti, da te bo imela (ne glede na vajine razlike) brezpogojno rada. Za vse, ki imate starejše sestre, preberite, zakaj je nihče ne more nadomestiti in zakaj je 'big sis' zakon!

NAJBOLJ ZVESTA PRIJATELJICA

Tvoja starejša sestra je tista, ki je s teboj že od samega začetka. Bila je del vseh tvojih dotedanjih ključnih dogodkov, od prvih korakov, prvega šolskega dne, do prvega fanta in še vseh vmes (pri tem seveda poskrbi, da za vse sramotne in smešne dogodke izvejo tudi  drugi). Je oseba, ki te včasih pozna bolje, kot se poznaš sama in je oseba, ki ti bo ne glede na vse (četudi se s tabo ne bo strinjala) stala ob strani.

S TABO DELI DRAGOCENE IZKUŠNJE

Ker je starejša sestra že šla skozi vse faze, skozi kar greš sedaj ti, ti lahko da veliko čudovitih nasvetov, brez zavijanja z očmi - ravno nasprotno – z veseljem bo pomagala. Poleg tega, da si članica njene družine, ve, kako stvari delujejo v tvojem življenju in iskreno skrbi o tem, kar se ti dogaja.

POSKUSNI ZAJČEK STARŠEV

Bila je tako rekoč “poskusni zajček”, saj so starši na njej naredili vse velike napake, ki so jih lahko, tako da zdaj vedo, kako ravnati s tabo. Resnično imaš srečo in ravno zato bi jo morala ceniti še toliko bolj. Ne glede na to, kakšen problem imaš s starši, verjetno je tvoja sestra že bila v podobni situaciji. S svojimi izkušnjami ti lahko pomaga rešiti težavo mnogo bolj uspešno kot, če bi se operacije 'Starši mi ne pustijo ven', lotila sama.

VEDNO ISKRENA IN PRIPRAVLJENA ZA POGOVOR

Včasih se je težko pogovarjati s starši, mlajši bratje ali sestre in prijatelji pa te ne bodo vedno povsem razumeli. Zato obstajajo starejše sestre! Starejša sestra ti vedno čuva hrbet in vedno ti bo brez zadržkov in brez olepšav povedala, kar morate slišati. Vsak namreč včasih potrebuje nekoga, ki mu zna pokazati realnost dane situacije.

GRADI OSEBNOST

Starejše sestre so lahko pravi balzam za dušo, včasih pa znajo biti prav zoprne, čeprav niso v tistih dneh. Vendar to pomeni le, da si z njo doživela trenutke, ki so okrepili tvoj značaj – na primer, ko te zavrne, da bi bila s svojimi prijateljicami ali pa te namerno ne najde, ko se igrata skrivalnice. Tako se da veliko naučiti.

BREZPLAČNA TERAPIJA IN POGOVOR

Si imela naporen dan in potrebuješ nekoga, ki te bo poslušal in te znal potolažiti, da je jutri nov dan in da se bo vse obrnilo na bolje? Največkrat bo starejša sestra tista, ki pozna tvoje življenje in okolje, v katerem se nahajaš (služba, prijatelji, faks) in ti bo zato znala prisluhniti in tudi povedati, da ima vsak včasih slab dan, ki pa ne bo trajal v nedogled.

DRUGA MAMA

Starejša sestra je lahko tvoja najboljša prijateljica. Po drugi strani pa bo v situacijah, ko boš rabila malo streznitve ali graje, brez oklevanja prevzela vlogo mame in ti s 1001 primerom povedala, kje si ga polomila.

OPROSTI VSE

Ne moreš se kar brez razloga stresti na prijatelje – potem ne bodo več tvoji prijatelji. Starejša sestra ti bo vedno oprostila in te imela rada, tudi če si se stresla nad njo kar tako.

NJENA OMARA = TVOJA OMARA

Omare starejših sester so vedno polne modnih kosov, ki jih nujno potrebuješ za petkovo žurko. Seveda se zna razjeziti, kadar se v njeno omaro pritihotapiš brez njenega dovoljenja, vendar ti na koncu kljub temu posodi tisto novo črno srajčko, kajne?  Tako tvoja starejša sestra spet dobi plus pike. ;)

OSEBNA ŠOFERKA

Opravljen vozniški izpit je za tvojo sestro lep uspeh, zate pa majhna osebna zmaga, saj si v tistem trenutku dobila svojo novo osebno šoferko.


Si v partnerski zvezi in vama ne gre najbolje? O tem smo že pisali, v tem članku, ki govori o razlogih za razpad zveze. Preberi preden bo prepozno!

 

7564

Nalaganje vsebine...

Loading...