Redni študentje pozor: ne pozabite oddati vloge za solidarnostni dodatek

8647
8647

Kot poroča Študentska organizacija Slovenije, bo za izplačilo enkratnega solidarnostnega dodatka za redne študente, s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji, potrebno izpolniti e-vlogo.

Osveženo 21. april 2020: Na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport so vendarle pripravili elektronsko vlogo za izvedbo nakazil enkratnega solidarnostnega dodatka študentom, v vrednosti 150 EUR. Dosegljiva je na portalu eUprava – rok za oddajo pa je 30. junij 2020.

V zadnjih dneh sicer prihaja do rednih preobremenitev sistema eUprava, zato na ministrstvu prosijo za potrpljenje.

V pomoč in dodatno informiranje so na ministrstvu pripravili tudi novo storitev s pogosto zastavljenimi vprašanji, ki so objavljena na tej spletni strani.

Več informacij o kriznem dodatku smo zapisali tukaj.


POMEMBNA DEJSTVA O IZPOLNJEVANJU VLOGE

- Za prejem dodatka moraš izpolniti in oddati vlogo za izplačilo. Povezavo do vloge najdeš tukaj. Vloga sicer še ne deluje, ampak po informacijah, ki so jih prejeli na Študentski organizaciji Slovenije, naj začela delovati tekom današnjega dne.

- Rok za oddajo je 30. 6. 2020

- Če nimate digitalnega potrdila, je možnost oddaje vloge tudi brez uporabe e-identitete.

POVZETEK IZ URADNEGA LISTA

V 58. členu Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (ZIUZEOP) je zapisano (prilagamo, kar je relevantno za študente):
(5) Sredstva za izplačilo enkratnega solidarnostnega dodatka zagotavlja Republika Slovenija iz proračuna Republike Slovenije.
(6) Enkratni solidarnostni dodatek iz tega člena se ne šteje v dohodek pri uveljavljanju pravic po predpisih, ki urejajo pravice iz javnih sredstev.
(7) Ne glede na zakon, ki ureja dohodnino, se od enkratnega solidarnostnega dodatka za druge ranljive skupine ne plača dohodnina.

(Vir: Uradni list RS)


Pandemija novega koronavirusa je za vedno spremenila življenje, kot smo ga poznali do sedaj. Naš stari svet se je ustavil oziroma vsaj začasno izginil. Virus je edina vrsta, ki pač lahko zaustavi človeka – super predatorja. Ko nam bo uspelo zajeziti širjenje virusa in spraviti pod covid-19 pod nadzor, marsikaj ne bo več tako, kot je bilo. Z vami delimo 20 krutih resnic, ki jih je razgalil covid19.

8647

Nalaganje vsebine...

Loading...