Krizni dodatek tudi za redne študente in prejemnike socialne pomoči

16980
16980

Vlada je razširila nabor upravičencev do pomoči zaradi epidemije novega koronavirusa: rednim študentom pripada krizni dodatek v višini 150 evrov, izplačan bo do 30. aprila. Do enkratnega dodatka v višini 150 evrov bodo upravičeni tudi prejemniki denarne socialne pomoči in varstvenega dodatka.

Vlada je po dveh dneh usklajevanja sprejela t.i. megazakon, ki tehta tri milijarde evrov. Prvi paket ukrepov naj bi izboljšal socialni položaj ljudi.

Kot poroča portal 24ur.com, je Vlada razširila nabor upravičencev do pomoči zaradi epidemije novega koronavirusa. Poleg poslovnih subjektov in upokojencev, ki jim je pomoč obljubila že pred dnevi, to zdaj napoveduje tudi za študente in prejemnike denarne socialne pomoči. Višja je tudi skupna vrednost ukrepov, zdaj so ocenjeni na tri milijarde evrov.

Pomoč za študente in prejemnike denarne socialne pomoči

Pomoč je namenjena vsem rednim študentom s stalnim prebivališčem v RS, in sicer v višini enkratnega kriznega dodatka v višini 150 evrov, izplačan pa bo do 30. aprila.

Do enkratnega dodatka v višini 150 evrov bodo upravičeni tudi prejemniki denarne socialne pomoči in varstvenega dodatka.

Bo tri milijarde dovolj?

Finančni učinek zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic epidemije novega koronavirusa, ki je ocenjen na tri milijarde evrov, je določen za obdobje nekaj več kot dveh mesecev in pokriva celotne javne finance. Vsota, ki jo bo morala država na koncu nameniti za pomoč gospodarstvu in prebivalstvu, ki so ga prizadeli zdravstvena kriza in ukrepi za zajezitev širjenja epidemije, pa je odvisna od nadaljnjega širjenja epidemije.

 

Kitajski zdravniki, ki koronavirus najbolje poznajo, so razkrili znake, po katerih najhitreje prepoznatne bolezen in jo ločite od ostalih. Preverite v tem članku.

16980

Nalaganje vsebine...

Loading...