Tako plešejo mladi! SE STRINJAŠ?

1116
1116

Gašper Bergant je v sodelovanju z zavarovalnico Vzajemna na šaljiv predstavil, kako plešejo mladi. Kaj misliš, mu je uspelo?

 

Ker pa zaposleni pri Vzajemni ne sledijo najnovejšim trendom plesa, pa je nazadnje ugotovil, da je bolje, če ostanejo kar pri zavarovanjih in se ne trudijo razumeti plesa mladih: ​

Tudi mi vemo, da se trendi spreminjajo in da vsak pleše po svoje, zato ne bomo pametovali, kako je treba plesati. Pomagamo pa ti lahko pri iskanju dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, ko ti poteče status študenta!

KAJ JE OBVEZNO ZAVAROVANJE?

Obvezno zavarovanje mora imeti vsak državljan republike Slovenije. Kot študent/ka si lahko zavarovan/a preko staršev le do dopolnjenega 26. leta starosti, potem pa je na tebi, da si urediš obvezno zdravstveno zavarovanje.

KAJ PA DOPOLNILNO?

Obvezno zavarovanje krije večji del stroškov zdravljenja, preostali del pa krije dopolnilno zavarovanje. Če si posameznik dopolnilnega zavarovanja ne uredi, preostali delež zdravstvene storitve, ki ga obvezno zavarovanje ne krije, plača sam.

KAKO SI UREDIM ZAVAROVANJE?

Ko izgubite status ali dopolnite 26 let, si morate zdravstveno zavarovanje urediti sami. V roku osmih dni, ko postanete zavezanec za doplačila, si morate urediti obvezno zdravstveno zavarovanje in po želji dopolnilno zdravstveno zavarovanje na izbrani zavarovalnici.

Pri tem morate vedeti, da je večinska praksa zavarovalnic, da se dopolnilno zdravstveno zavarovanje sklene v roku enega meseca od dne, ko postaneš zavezanec ali zavezanka za doplačila (to pomeni, da zavarovanje potrebuješ). Drugače imaš po zakonu trimesečno čakalno dobo.

"NE ŠTEKAMO TE, A DOBR' ZAVARUJEMO!"

Zdaj najbrž že veš, da obvezno zavarovanje ni dovolj. Zato pri Vzajemni ne želijo soliti ne pameti, ne cen. Ker ti obvezno zavarovanje krije le del zdravstvenih stroškov, poleg njega potrebuješ še dopolnilnega, ki pa ti ga ponujajo pri Vzajemni! 

 

PA ŠE NASVET: Svoje stanje zavarovanja lahko preveriš tako, da na 031/771-009 pošlješ ključno besedo ZZ in devetmestno številko, ki je zapisana na kartici zdravstvenega zavarovanja.

 

1116

Nalaganje vsebine...

Loading...