Ta napaka v življenjepisu te lahko stane službe

1350
1350

Pri pisanju življenjepisa je treba biti pozoren na več stvari, zato hitro lahko pride do kakšne napake. Ko delodajalci pregledujejo po 100 življenjepisov, pa jih seveda lahko zmoti že ena sama malenkost. Na kaj je treba paziti, da pritegnete pozornost?

KONKRETNI PODATKI V ŽIVLJENJEPISU

J. T. O'Donnell, direktorica podjetja WorkItDaily, s katerim želi olajšati zaposlovanje, pravi, da bi morali iskalci zaposlitve v življenjepisih uporabljati več konkretnih številk.

>> PREBERI TUDI: 20 STVARI, KI JIH DELODAJALCI NE ŽELIJO VIDETI V ŽIVLJENJEPISU <<

Tisti, ki se številkam izmikajo, izpadejo lažnivi, zato jih delodajalci ne bi vzeli k sebi. Vsako svojo trditev bi morali zato potrditi s številom. Namesto stavka "V prejšnjem podjetju sem povečal prodajo", temu dodajmo še "za 5 odstotkov".

DELODAJALCE ZMOTI NEKREDIBILNOST

To napako v življenjepisih naredi veliko prosilcev, kar pa delodajalce zmoti, saj je težko ugotoviti, če je prosilec sploh kaj dosegel. Poleg tega s tem da delodajalcu vedeti, da se ne zna spoštovati in oceniti svojega dela s številom. 

S konkretnimi številkami lahko delodajalec tudi preveri resničnost točnih podatkov in pokliče prejšnjega delodajalca, medtem ko pri izmikanju številkam tega ne more popolnoma dokazati.

MENITE, DA NE MOREMO VSEGA IZRAZITI S ŠTEVILKAMI?

J. T. O'Donnell pravi, da lahko z njimi predstavimo tudi preproste naloge, na primer število besed, ki jih natipkate na minuto.

Vir: Inc.

1350

Nalaganje vsebine...

Loading...