To so mesta, v katerih je žuranje najcenejše!

1647
1647

V vsakem evropskem mestu lahko brez težav najdeš kraj, v katerem bo zagotovljena žurka za pomnenje. Vprašanje je le, koliko bo nočno rajanje škodovalo tvojem žepu.

VILNA, LITVA

Litva velja za žariščno točko baltskih držav, ko gre za nočno življenje. Četudi je mesto narejeno v slogu baročne arhitekture in srednjeveških ulic, je tudi dom številnih domiselnih barov in klubov, ki bodo zagotovili dobro zabavo. Nekoč najcenejše mesto v Evropi še kar vztraja pri nižjih cenah, zato žuranje ne bo izpraznilo tvoje denarnice.

BARCELONA, ŠPANIJA

Španija velja že nekaj let kot sinonim za nočno življenje. Barcelona vsako leto privabi v svoje kraje ljudi z vseh koncev sveta, saj je tam poskrbljeno za zabavo pod zvezdnim nebom, plaže, glasbo, ples, pijačo … VSE!

BUKAREŠTA, ROMUNIJA

Bukarešta je neodkrit biser, ki ga je tudi slovenska publika dodobra vzljubila, predvsem mlajše generacije, ki se v njo odpravijo predvsem z organiziranim prevozom. Kraj je znan zaradi svoje eklektične klubske scene in zabav, ki jih najdete na vsakem koraku.

NICA, FRANCIJA

Nica, ena najbolj priljubljenih turističnih destinacij v Franciji, je raj za tiste, ki imajo radi animirano nočno življenje. Izbiraš lahko med klubih na plažah, vinskimi barvi, pubi … ali se odpraviš na bližnji Juan les Pins, ki te bo osupnil z najboljšo plažo in ambientom.

LIZBONA, PORTUGALSKA

“Latino” krajem se ni moč izogniti, zato je tudi Lizbona raj za vse željne dobre zabave. To je mesto, ki dobesedno ne spi – ne glede na dan in čas v letu, boš vedno našel kraj za dobro zabavo. Zjutraj lahko uživaš v koktejlih ob plaži, nadaljuješ v podzemnih barih in zaključiš večer v najboljših klubih ob plaži.

PALMA DE MALLORCA, ŠPANIJA

Cel svet jo pozna, zato ni skrivnost, da je Palma de Mallorca najboljše mediteransko mesto za žuranje. Med potepanjem skozi staro mestno jedro ne boš težko našel bara, v katerem si boš odpočil in začel svoj “žurerski pohod”. V mesto, ki promovira zabavo 365 dni v letu, se boš resnično težko imel slabo.

ATENE, GRČIJA

Grčija je tudi danes top destinacija, kamor se odpravlja večina mladih na maturantske, absolventske in druge izlete. Znana je predvsem po svojih obmorskih krajih, v katerih je zagotovljena dobra zabava, a tudi v Atenah nihče očitno ne spi. Če imaš rad zgodovino in arhitekturo, bi bilo škoda, da si čez dan ne ogledaš več stoletij stare stvaritve, v večernih urah pa kar prosto po Prešernu. Četudi velja Grčija za turistično priljubljeno destinacijo, so cene razumne in lahko najdeš nekatere cenovno dostopne točke in klube, v katerih glasba igra do sončnega vzhoda!

TALIN, ESTONIJA

Estonija se lahko pohvali, da je država z največjim številom žurerjev, pa tudi z razumnimi cenami. Talin je relativno majhno mesto, ki ima presenetljivo veliko gostiln in klubov, ki dajejo popolnoma nov pomen angleškem sloganu “cheap and cheerful”. Noč lahko preživiš v kleteh, jazz klubih, klubih z retro pridihom…

SAINT JULIAN’S, MALTA

Saint Julian’s ima velik ugled, ko gre za žuranje in nikoli ne razočara. Če se namestiš v okrožju Paceville, boš lahko v eni noči izkusil vse čari nočnega življenja, ne da bi zapravil bogastva. S to lokacijo ne boš zgrešil, saj boš v centru dogajanja in ničesar ne boš zamudil!

LAGOS, PORTUGALSKA

Bilo bi nenavadno, da se na seznamu top 15 ne bi večkrat znašla Portugalska. Tokrat predstavljamo kraj Lagos, ki zagotovo ni za tiste, ki radi počivajo. To obmorsko naselje nikoli ne spi, turiste pa privlači s svojimi plažami, poceni pijačo in osupljivimi zabavami. Podnevi lahko piješ koktajl v bazenu, ponoči pa naredi odlom v klubu, ki bo vreden mačka.

PRAGA, ČEŠKA

Če spremljaš slovenske ponudnike poceni potovanj ali izletov, potem veš, da je v zadnjih letih Praga izjemno priljubljena destinacija, ki jo Slovenci imajo radi, a tudi turisti iz vseh koncev sveta. Češka je raj za tiste, ki imajo omejen “budžet”. Pripravi se, da boš na češkem pil pivo, kot da je voda, saj so zabave v Pragi mokre sanje največjih žurerjev. Zjutraj, ko se boš vračal z zabave, si obvezno oglej Karlov most in se nasmej ob pomisli na to, koliko denarja si prihranil.

BUDIMPEŠTA, MADŽARSKA

Budapešta ima vse, kar mora veliko mesto imeti – skrite kotičke, glamurozne stavbe, odlične muzeje, raznovrstne restavracije in seveda najcenejše pivo na celini! Že od nekdaj je Budimpešta kraj za žuranje, ki ponuja edinstvene zabave v bazenih v številnih mestnih kopališčih, manjkalo pa ne bo niti eksotične pijače, zaradi katere bo izkušnja v tem kraju vse prej kot običajna.

RIGA, LATVIJA

Staro mestno jedro Rige pospeši svoj utrip takoj, ko sonce zaide in se mesto prelevi v kraj z odštekanimi zabavami. Vsi klubi, gostilne in hoteli se nahajajo na enem okrožju, kar pomeni, da lahko v eni noči izkusiš vse čari nočnega življenja. V večini klubov je vstop prost, zato te zabava v mestu skoraj ne bo stala nič, če nisi ljubitelj pitja.

VARŠAVA, POLJSKA

Morda se ne boš takoj spomnil Varšave, ko pomisliš na žuranje, a to mesto je popoln kraj za tiste, ki bi radi združili ugodno s koristnim. Mesto je živahno, predvsem pa varčno. Ponavadi so bivanjske kapacitete med tednom polno zasedene, med vikendi pa so proste, kar pomeni, da se cene znižajo in lahko na vsakem koncu mesta najdeš poceni nastanitev.

1647

Nalaganje vsebine...

Loading...