Top 5 lepotnih trikov iz hladilnika

1026
1026

Po lepotne pripravke ni treba v trgovino - včasih lahko že s pogledom v vaš hladilnik najdete vse, kar vam bo pomagalo, da še bolj zasijete v vsej svoji lepoti.

Pomaranče

Živilo, ki ga najdemo prav v vsakem gospodinjstvu.

Prav gotovo pa niste vedeli, da se lahko uporabi kot zelo učinkovit lepotni pripomoček, saj sadna kislina rahlja odmrle kožne celice.

Prerežite svežo pomarančo in ji dodajte ¼ sladkorja in ¼ olivnega olja in zmešajte v tekočo kremo/piling. Drugo polovico pomaranče, ki je niste uporabili, nežno podrgnite po komolcih, kolenih in petah in na koncu vmasirajte še piling, ki ste ga ustvarili.

Sperite s toplo vodo.

Mleko

Mlečna kislina, ki jo najdemo v mleku, služi kot nežen piling kože, medtem ko njegova naravna vsebnost maščobe deluje vlažilno.

Dodajte polnomastno mleko v toplo vodo in namakajte. To je odlična alternativa za sladkor in sol, ki sta kot piling lahko pregrobi alternativi. Če imate raje odišavljen kopeli, ji lahko dodate tudi 10 do 20 kapljic eteričnega olja, kot je sivkino.

Jajca

Visoka vsebnost beljakovin v jajcih pomaga izboljšati odpornost in sijaj las. V mešalniku si lahko pripravite 1 jajce, 2 žlici kokosovega olja in 2 žlici sezamovega olja.

Nanesite mešanico na suhe lase in vse skupaj zavijte v toplo, vlažno brisačo okoli glave. Pustite učinkovati 5 do 10 minut, nato našamponirajte in sperite.

Avokadovo olje

Obilne maščobne kisline, ki jih vsebuje avokadovo olje, in vitamini antioksidantov A, C in E kožo varujejo pred nadaljnjo škodo.

Za hitro masko vzemite enake dele avokadovega olja in jegličevega olja in ju pretresite, da nastane mešanica. Vmasirajte pet ali šest kapljic v očiščeno kožo, nato pa pokrijte obraz s toplo krpico za minuto, da se lahko olje vpije v kožo.

Orehi

Za nežno čiščenje kože in piling lahko uporabite tudi orehe. Oluščite orehe in z njimi napolnite ¼ skodelice, temu dodajte še polovico skodelice olivnega olja in žlico medu. Nežno masirajte kožo in nato sperite s toplo vodo.

1026

Nalaganje vsebine...

Loading...