Slovenija med najboljšimi popotniškimi destinacijami leta 2019

1330
1330

Globalno združenje ponudnikov na področju luksuzne in butične potovalne industrije Virtuoso je v Las Vegasu Slovenijo razglasilo za najbolj vročo destinacijo leta.

 

Direktorica Slovenske turistične organizacije (STO) Maja Pak ocenjuje, da gre za priznanje konsistentnosti promocije in razvoja slovenske turistične ponudbe za zahtevne goste.

Podobno je lani razglasil tudi eden od najvplivnejših turističnih portalov na svetu Lonely Planet, ki je objavil seznam najboljših destinacij za obisk v letu 2019. Med 10 destinacij, ki ponujajo najvišjo vrednost, umešča tudi Slovenijo.

"ŽEP EVROPE V MALEM"

Slovenija je umeščena na 10. mesto med slednjimi. »Ta žep Evrope v malem je odlična izbira za vse, ki želijo izkusiti najboljše strani celine, a jim primanjkuje časa ali sredstev,« so zapisali na turističnem portalu.

Ta žep Evrope v malem je odlična izbira za vse, ki želijo izkusiti najboljše strani celine, a jim primanjkuje časa ali sredstev.

»V enem dnevu lahko obiščete beneško obarvana obalna mesta, se povzpnete čez alpske prelaze in večerjate ob reki v središču Ljubljane,« so navedli. Ob tem so izpostavili tudi vrsto aktivnosti v naravi, ki jih ponuja Slovenija in ki so precej bolj finančno dostopne kot v drugih alpskih državah.

POTOVANJE PO DRŽAVI JE ENOSTAVNO IN POCENI

Slovenija je zanje tudi »kraj vrhunskih restavracij in vinotek ter neodkritih majhnih mest«. Potovanje po državi je po oceni podjetja enostavno in poceni, številne ceste in železnice pa ponujajo »spektakularne« vožnje. Izpostavljajo tudi Blejsko in Bohinjsko jezero, ki poleti sicer pritegneta množice, a je po oceni Lonely Planeta zagotovljenih tudi dovolj samotnejših kotičkov.

Rezultat iskanja slik za bohinjsko jezeroTuristi se najbolj posvečajo Blejskemu in Bohinjskemu jezeru.

Prostor na seznamu destinacij, ki popotnikom nudijo najvišjo vrednost, Slovenija deli z egiptovsko dolino južnega Nila, poljskim Lodžem, ameriškim narodnim parkom Great Smoky Mountains, Maldivi, ameriškim Houstonom, Argentino, Bangladešem, Albanijo ter Ekvadorjem.

Povzeto po: STA.

1330

Nalaganje vsebine...

Loading...