Slovenci mladinski evropski prvaki v rokometu!

1095
1095

Slovenski rokometni mladinci so v polni dvorani Zlatorog v Celju z 31:30 premagali favorizirano Francijo. Slovenija je na domačih tleh prvič osvojila zlato na EP-ju do 20 let v rokometu!

V dramatičnem finalu mladinskega evropskega prvenstva so Slovenci v 2. polčasu prešli v vodstvo in v napetih zadnjih minutah ohranili prednost za zgodovinsko zlato.

Veliki junak finala in prvenstva je bil Grega Ocvirk s kar 11 goli, dosegel je tudi na koncu zmagoviti 31. gol Slovenije.

SLAB UVOD, BOLJŠE NADALJEVANJE

Francija je hitro začela rešetati slovensko mrežo, a po francoskem vodstvu z 8:4 se je zgodil preobrat.

Slovenija je začela igrati kombinatorno in učinkovito, golgeterju Ocvirku so se pri uspešnem zaključevanju pridružili še drugi, kot sta Tilen Kosi (5 golov) in Marko Kotar (6 golov), razbranil se je Mark Ferjan in domača izbrana vrsta je povedla z 10:9.

V zaključku 1. polčasa je bila igra izenačena, a ob koncu so pobudo spet prevzeli Francozi in dobili prvi del s 16:15.

TEHTNICO PREVESILA DOBAJ IN HORŽEN

Na začetku 2. polčasa so varovanci Saša Prapotnika hitro povedli, sledilo je več izmenjav vodstva, nato so Francozi povedli s 23:21.

V slovenska vrata je stopil Gašper Dobaj in do konca tekme ubranil 6 ključnih francoskih strelov. Na mestu krožnega napadalca se je s 5 goli v nadaljevanju razigral Kristjan Horžen, svoje je redno dodajal Ocvirk in dobrih 5 minut pred koncem je Slovenija vodila za dva gola (29:27).

Po sporni 7-metrovki za Francijo dve minuti pred koncem, ko je Noah Gaudin znižal na 30:29, je odgovornost prevzel najboljši strelec Slovenije Ocvirk, ki je z 11. golom znova prinesel dva gola prednosti, na drugi strani je Dobaj še enkrat branil, Francozi so prišli na gol zaostanka, a ob slovenskem napadu se je ura iztekla in v Zlatorogu se je pred 5.400 gledalci začelo bučno slovensko slavje.

Sprejem mladih zlatih rokometašev bo danes ob 19. uri pred Magistratom v Ljubljani.

Čestitamo celotni ekipi!

Povzeto po: MMC.


1095

Nalaganje vsebine...

Loading...