Ljubljanski maraton kljub deževju prinesel rekorde

888
888

Danes v Ljubljani praznujemo tekaški praznik: 23. ljubljanski maraton je tudi letos poskrbel za odlično rekreacijo mnogih športnikov, padla pa sta tudi dva rekorda.

ZA REKORD STA POSKRBELA ETIOPIJEC IN KENIJKA

Rekord je dosegel Etiopijec Sisay Lemma Kasaye, negov uspeh je dopolnila Kenijka Visiline Jepkesho, ki je v ženski konkurenci prav tako postavila rekord proge. Zmagovalec polmaratona je Rok Puhar, v ženski konkurenci je zmagala Neja Kršinar. Na deset kilometrov pa je med moškimi slavil Jan Kokalj, med ženskami pa Maruša Mišmaš.

Lemma pravi, da mu je vreme oteževalo tek, je pa verjel vase: "Zame je bil to velik izziv, ampak za to moraš biti samozavesten."

SLABO VREME TEKAČEV NI USTAVILO

Ljubljanski maraton je osrednji tekaški dogodek  v Sloveniji in letošnji je bil po sprva suhih jutranjih urah moker, zatem pa je na Ljubljano za kratek čas posijalo celo sonce. Ulice so spet zasedli tisoči tekačev, vsak s svojo tekaško zgodbo in cilji, med njimi gotovo tudi kdo izmed tistih, ki so maraton ali polmaraton premagali že leta 2012, ko je Ljubljano obelil celo sneg.

Leta 2012 je tekače presenetil sneg.

Ko je leta 2012 na maratonce snežilo, se ga je udeležilo okoli 16.000 tekačev, števec prijav za letošnji maraton pa je presegel število 26.000. Udeležba je na koncu sicer vselej nekaj manjša od prijav, za zdaj je bila rekordna leta 2015, ko je teklo 24.372 ljudi.


Povzeto po: Delo.

Foto: Ljubljanski maraton.


888

Nalaganje vsebine...

Loading...