Ikonični čevlji Converse predstavljajo novo kolekcijo iz odpadnih materialov

1111
1111

Converse je v luči prizadevanj za trajnostni razvoj razkril nove proizvodne procese za svoje slavne superge Chuck Taylor – svoje zamisli je zaobjel v programu Renew Initiative, ki v ospredje postavlja materiale, pridobljene preko predelave odpadkov.

 

Blagovna znamka v Nikeovi lasti je predstavila 3 metode, ki jih v prihodnosti namerava uporabljati pri proizvodnji superg – poimenovala jih je Renew Canvas, Renew Denim in Renew Cotton.

Rezultat iskanja slik za converse all star sustainableV prodaji so tri vrste čevljev.

Prva temelji na uporabi 100-odstotnega recikliranega poliestra, ki ga pridobivajo iz zavrženih plastičnih steklenic, medtem ko druga za izdelavo uporablja odpadni džins. Za najbolj revolucionarno velja tretja, ki se zanaša na odpadni material, ki nastaja pri proizvodnem procesu. Material, ki ga ob poliestru sestavlja 40 odstotkov recikliranega bombaža, bo na voljo komaj naslednje leto.

Rezultat iskanja slik za converse all star sustainableZa izdelavo uporabljajo zavržene plastenke, džins in poliester.

Converse kot prvi model, ki je doživel preobrazbo, predstavlja Chuck Taylor All Star. Datum izdaje svežih superg, zasnovanih v skladu s smernicami trajnostnega razvoja, je bil 5. julija.

1111

Nalaganje vsebine...

Loading...