7 zabavnih dejstev o poljubljanju, ki jih še ne poznaš!

2182
2182

Francoski poljub, poljub za lahko noč, poljub na čelo ali na vrat. Poljubljamo se prav vsi, le redko pa tem dejanju naklonjenosti in bližine tudi razmišljamo. Zbrali smo 7 nenavadnih dejstev o poljubljanju, ki jih zagotovo še nisi slišal!

Ko razmišljamo o poljubljanu, se spomnimo na metuljčke v trebuhu, ki jih dobimo, ko zagledamo svojo simpatijo na koncu ulice. Pomislimo na topel objem ljubljene osebe ali na strastno uverturo v posteljne aktivnosti. Med poljubljanjem se v našem telesu dogaja marsikaj - ne gre le za delo ustnic in jezika! 

Čeprav se nam poljubljanje zdi povsem naravno, temu ni tako. Poljubljanje je kulturno pogojeno in v nekaterih kulturah izkazovanja naklonjenosti, strasti ali ljubezni preko poljubljanja ne poznajo. 

Zbrali smo sedem presenetljivih dejstev o tem, kako poljubljanje vpliva na tvoje zdravje, počutje ali odnos.

1. POLJUBLJANJE IZBOLJŠA IMUNSKI SISTEM

Med poljubljanjem izmenjaš veliko bakterij - 80 milijonov, če smo natančni. Fuuj, boš rekel. Vendar stvar ni tako grozna, kot se sliši. Izmenjava mikrobov preko poljubljanja pravzaprav izboljša tvoj imnuski sistem. Čuten dotik pa pospešuje tudi sproščanje endrofinov, kar povzroči, da se počutimo čili in polni moči.

2. ŽENSKE ABSORBIRAJO TESTOSTERON

Znanstveniki pravijo, da se med francoskim poljubljanjem z moškega prenaša hormon testosteron, ki ga ženska na ta način absorbira.

3. OHRANJA ZDRAVJE USTNE VOTLINE

Poljubljanje povzroča večjo proizvodnjo sline, ki vsebuje snovi za uničevanje virusov in bakterij. Več sline pomeni tudi več koristnih snovi, ki tako varujejo zdravje tvoje ustne votline, dlesni in zob.

4. POLJUBLJANJE ZMANJŠUJE STRES

Poljubljanje lahko povzroči več kot le odmik od vsakdanjih skrbi, zmanjšuje namreč tudi raven stresnega hormona kortizola. Znanstveniiki so odrili, da imajo študentje, ki se poljubljajo vsaj 15 minut na dan, znatno nižjo raven kortizola od tistih, ki se poljubljajo manj ali sploh ne.

5. POLJUBLJANJE IZBOLJŠA IZGLED TVOJE KOŽE IN OBRAZA

Za en sam poljub je potrebno aktivirati več kot 30 obraznih mišic. Poljubljanje je kot trening obraznih mišic, ki povzroča večjo napetost ličk in je nekakšen naravni lifting.

6. POLJUBLJANJE POVEČA ZADOVOLJSTVO V ZVEZI

Če se s partnerjem velikokrat in dolgo časa poljubljata, je to zagotovo dober znak. Raziskava je pokazala, da je večja pogostost poljubljanja med partnerji tesno povezana z večjim zadovoljstvom z zvezo. Izkazalo se je, da poljubljanje olajša povezavo med partnerjema.

7. NAGIB NA DESNO

Ugotovili so, da večina ljudi pri poljubljanju glavo podzavestno nagne na desno stran, kar naj bi bilo povezano s položajem glave otroka v maternici. Kljub temu pa se je že vsem zgodilo, da smo se ob najbolj romantičnem prvem poljubu nesrečno, a tudi simpatično zaleteli v partnerjevo glavo ali nos, haha.

Vir: Bustle.com

 

2182

Nalaganje vsebine...

Loading...