V okviru Filmskega tedna Evrope bodo potekale brezplačne projekcije

1234
1234

Filmski teden Evrope bo med 4. majem in 13. junijem po Sloveniji ponudil brezplačne projekcije sodobnih evropskih filmov. V 12 slovenskih mestih – Celju, Mariboru, Murski Soboti, Novi Gorici, Sežani, Kranju, Novem mestu, Dolenjskih Toplicah, Izoli in Slovenski Bistrici ter na Ptuju in Ravnah na Koroškem se bo zvrstilo 33 projekcij.


Filmski teden bo potekal v 12 slovenskih mestih, v njegovem okviru pa se bo zvrstilo 33 projekcij. Skupno bo na ogled 23 filmov, ki so vsi prejemniki sredstev EU za spodbujanje evropske filmske in avdiovizualne industrije. Med njimi je tudi film Bojevnica, ki je prejel letošnjo nagrado lux Evropskega parlamenta. Film bodo prikazali v Celju, Murski Soboti, Kranju, Sežani, Novem mestu, Izoli in na Ptuju.

Film Benedikta Erlingssona, ki je tudi zmagovalec 29. ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala (Liffe), prinaša zgodbo o pogumni ženski, ki se za ohranitev islandske narave poda v boj proti industriji aluminija:


V Novi Gorici in Sežani bodo med drugim prikazali nemško-francoski film Christiana Petzolda Transit. V Novem mestu in na Ptuju pa koprodukcijski film Hladna vojna poljskega režiserja Pawla Pawlikowskega. V Izoli in Slovenski Bistrici bo med drugim na ogled film o terorističnem napadu v Oslu Utoya 22. julija režiserja Erika Poppea, je razvidno iz programa Filmskega tedna Evrope.

NAMEN FESTIVALA JE JAVNOSTI PRIBLIŽATI EVROPSKI FILM

Filmski teden Evrope, katerega namen je širši javnosti približati raznolikost in bogastvo evropskega filma, že tradicionalno poteka v maju, ob rojstnem dnevu EU. Na dan Evrope, 9. maja, bodo projekcije v Izoli, Sežani in na Ptuju, so sporočili organizatorji.

Filmski teden Evrope že več let organizirajo regionalne informacijske točke Europe Direct v Sloveniji. RRA Severne Primorske v sodelovanju z lokalnimi kinematografi. Ter s Centrom Ustvarjalna Evropa, Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji in Pisarno Evropskega parlamenta v Sloveniji.

Vir: STA.1234

Nalaganje vsebine...

Loading...