STE VEDELI? Filipinski študentje morajo posaditi 10 dreves, da zaključijo šolo

1224
1224

Nov filipinski zakon zapoveduje študentom, da morajo posaditi vsaj 10 dreves, če želijo zaključiti šolo.


Ta zakon velja za učence/študente na vseh ravneh šolanja – od osnovnošolcev do študentov. Glede na zakon je državno ministrstvo za izobrazbo odgovorno, da v šole in fakultete uvede to prakso, ministrstvo za okolje in agrikulturo pa je dogovorno za priskrbitev semen, sadik, osnovnih navodil za izvedbo saditve in za skrb za drevesa, ko so posajena.

Učenci, dijaki in študenti lahko drevesa posadijo v gozdovih, vrtovih, urbanem okolju, zapuščenih krajih ali naravnih rezervarih – pri tem morajo upoštevati smernice, katero vrsto drevesa smejo saditi na katerem področju države. Zakon je bil sprejet v okviru medgeneracijske odgovornosti za zaščito okolja in z njim bodo na Filipinih posajenih vsaj 175 milijonov novih dreves na leto.

Rezultat iskanja slik za philippines students plant treesMladi bodo tako razumeli, da je prihodnost zemlje tudi njihova neposredna odgovornost.

Poleg očitnega neposrednega pozitivnega učinka na okolje ima takšen projekt tudi cel kup drugih nepogrešljivih prednosti – otroci, mladostniki in mladi odrasli bodo osebno angažirani, da poskrbijo za okolje in bodo razumeli, da je prihodnost zemlje tudi njihova neposredna odgovornost. Pridobili bodo nova pomembna znanja, ki se v dananšnji avtomatizirani in tehnološko napredni družbi vse prehitro izgubljajo. Poleg tega pa bodo v stiku z naravo, ki blagodejno vpliva na človeka in ima številne zdravstvene, psihološke in fizične, ugodne učinke.

Povzeto po: CityMagazine.

1224

Nalaganje vsebine...

Loading...