Poletna muzejska noč ponuja brezplačne oglede muzejev

1159
1159

V soboto, 14. junija, Skupnost muzejev Slovenije prireja muzejsko noč, ko bodo številni muzeji in galerije zvečer široko odprli svoja vrata obiskovalcem.

 

V soboto zvečer bodo muzealci in galeristi na okoli 130 prizoriščih po vsej Sloveniji priredili različne dogodke. S temi dogodki bodo poskušali pritegniti čim več obiskovalcev in jim pričarati lep večer. Med drugim bodo potekala odprtja novih razstav, vodstva po zbirkah v več jezikih, delavnice za otroke, odrasle in družine, predavanja ter projekcije filmov.

Ponekod so se odločili še za manj tipična muzejska oziroma galerijska doživetja ter napovedujejo koncerte, gledališke predstave, branje pravljic, športne aktivnosti, pokušine lokalnih jedi ali degustacije pijač. V Muzeju narodne osvoboditve Maribor bodo na primer med drugim priredili tekmovanje v slepem tipkanju. S tem bodo mladim pokazali, kako je včasih potekalo pisarniško delo, starejšim pa obudili spomine na tiste čase.

POLETNA MUZEJSKA NOČ JE POMEMBNA ZA OHRANJANJE KULTURNE DEDIŠČINE

Naraščanje števila sodelujočih v projektu in obiskovalcev je po njenih besedah znak, da je Poletna muzejska noč uspešen promocijski dogodek in da ljudi zanima slovenska kulturna dediščina.

Poletna muzejska noč po tradiciji poteka tretjo soboto v juniju od 18. do 24. ure. Po besedah predsednice Skupnosti muzejev Slovenije daje pozitivne rezultate. “Ljudje vidijo, da je v muzejih in galerijah zabavno in se z veseljem vračajo. Še posebej pa so takšni dogodki pomembni za vzgojo novih občinstev,” je prepričana.

Povzeto po: STA.

Foto: Pokrajinski muzej Celje.

1159

Nalaganje vsebine...

Loading...