Uredi si subvencionirano IJPP vozovnico in se izogni gneči

1436
1436

Začenja se prodaja subvencioniranih enotnih vozovnic integriranega javnega potniškega prometa za študente, ki bodo veljale za novo študijsko leto. Vlogo je mogoče izpolniti tako elektronsko kot ročno.

 

Študenti, ki se v šolo ali na fakulteto vozijo vsak dan, lahko kupijo mesečno vozovnico, drugim pa pripada vozovnica za 10 voženj. Dijaki in študenti so, kot je znano, upravičeni do nakupa subvencioniranih vozovnic v javnem potniškem prometu ‒ v avtobusnem, železniškem ali mestnem ‒, če je njihovo prebivališče najmanj 2 kilometra oddaljeno od kraja izobraževanja.

PRVI VPIS V IZOBRAŽEVALNI PROGRAM

Na Avtobusni postaji Ljubljana so pojasnili, da lahko tisti, ki se prvič vpisujejo v program srednješolskega izobraževanja in še nimajo elektronske kartice IJPP ali urbane, z digitalnim potrdilom na spletni strani eUprave izpolnijo vlogo za izdajo subvencionirane vozovnice.

V predal moja eUprava bodo pozneje prejeli potrdilo o odobritvi vloge, ki ga natisnejo in z njim kupijo vozovnico pri izbranem ponudniku (v tem primeru na ljubljanski avtobusni postaji). Tam jim bodo lahko izdali elektronsko kartico IJPP z izbranim dobroimetjem. Vlogo lahko tudi natisnejo in izpolnijo ročno.

PODALJŠEVANJE VOZOVNICE

Za podaljšanje vloge za novo šolsko leto je treba izpolniti vlogo za podaljšanje subvencionirane vozovnice. Tudi to vlogo lahko študentje in dijaki bodisi izpolnijo elektronsko bodisi natisnejo in izpolnijo ročno.

ijpp, arriva

SUBVENCIJA LE V ČASU ŠOLSKEGA LETA

Za študente se prevozi subvencionirajo od 1. oktobra do 30. junija tekočega študijskega leta, od julija do septembra pa imajo pravico do nakupa mesečne vozovnice za deset voženj na mesec.

>> PREBERI TUDI:

- PRIJAVI SE NA BREZPLAČNO IZMENJAVO V LONDONU!

- ŠTIPENDIJE SO OD JULIJA 2019 DALJE VIŠJE

- MARIBOR IN LJUBLJANA RAZPISUJETA ŠTIPENDIJE ZA MLADE

1436

Nalaganje vsebine...

Loading...