Subvencionirane vozovnice za dijake in študente že na voljo
234
234

Začenja se prodaja subvencioniranih enotnih vozovnic integriranega javnega potniškega prometa za dijake in študente, ki bodo veljale za novo šolsko leto. Vlogo je mogoče izpolniti tako elektronsko kot ročno.

 

Dijaki in študenti, ki se v šolo ali na fakulteto vozijo vsak dan, lahko kupijo mesečno vozovnico, drugim pa pripada vozovnica za 10 voženj. Dijaki in študenti so, kot je znano, upravičeni do nakupa subvencioniranih vozovnic v javnem potniškem prometu ‒ v avtobusnem, železniškem ali mestnem ‒, če je njihovo prebivališče najmanj 2 kilometra oddaljeno od kraja izobraževanja.

PRVI VPIS V IZOBRAŽEVALNI PROGRAM

Na Avtobusni postaji Ljubljana so pojasnili, da lahko dijaki, ki se prvič vpisujejo v program srednješolskega izobraževanja in še nimajo elektronske kartice IJPP ali urbane, z digitalnim potrdilom na spletni strani eUprave izpolnijo vlogo za izdajo subvencionirane vozovnice.

V predal moja eUprava bodo pozneje prejeli potrdilo o odobritvi vloge, ki ga natisnejo in z njim kupijo vozovnico pri izbranem ponudniku (v tem primeru na ljubljanski avtobusni postaji). Tam jim bodo lahko izdali elektronsko kartico IJPP z izbranim dobroimetjem. Vlogo lahko tudi natisnejo in izpolnijo ročno.

PODALJŠEVANJE VOZOVNICE

Za podaljšanje vloge za novo šolsko leto je treba izpolniti vlogo za podaljšanje subvencionirane vozovnice. Tudi to vlogo lahko študentje in dijaki bodisi izpolnijo elektronsko bodisi natisnejo in izpolnijo ročno.

SUBVENCIJA LE V ČASU ŠOLSKEGA LETA

Za dijake in udeležence izobraževanja odraslih se prevozi subvencionirajo v obdobju od 1. septembra do 30. junija tekočega šolskega leta. Za študente se prevozi subvencionirajo od 1. oktobra do 30. junija tekočega študijskega leta, od julija do septembra pa imajo pravico do nakupa mesečne vozovnice za deset voženj na mesec.

>> PREBERI TUDI:

- PRIJAVI SE NA BREZPLAČNO IZMENJAVO V LONDONU!

- ŠTIPENDIJE BODO OD JULIJA 2019 DALJE VIŠJE

- MARIBOR IN LJUBLJANA RAZPISUJETA ŠTIPENDIJE ZA MLADE

234