Imaš težave s koncentracijo? To so TOP TRIKI za večjo učinkovitost pri delu!

1618
1618

Vroče poletje kar kliče po lenarjenju. Za večjo učinkovitost pri uresničevanju dnevnih načrtov v takšnem vremenu običajno potrebujemo malo spodbude, zato si zapomni teh 10 trikov za lažje opravljanje nalog.

1. ZBERI SE

Takoj, ko zjutraj odpreš oči, si zadaj svoje dnevne naloge, ki jih boš zagotovo opravil in bodo vodilo tvojega dne. Na ta način boš lažje razporedil stvari, ki jih moraš nujno opraviti in jih ločil od tistih, ki lahko počakajo.

2. DOLOČI SI TRI CILJE

Določi tri pomembnejše cilje, ki jih boš uresničil v dnevu. Ne glede na vse, se drži načrta. Opazil boš, kako bolje si organiziran in kako lažje dosežeš cilje, če jih zreduciraš in razporediš na različne dni.

3. NAPIŠI SI SEZNAM

Pametni pišejo, pravijo. Zapiši si delovne naloge, ideje, oporne točke pomembnega telefonskega pogovora. Koristno je, če stvari zapišeš na papir, saj te bo zapisano na listu ves čas opominjalo na neopravljeno delo.

 

4. DOLOČI ČAS ODGOVARJANJA NA SPOROČILA

Če med delom odgovarjaš na sporočila in elektronsko pošto, zagotovo porabiš ogromno časa, saj odgovarjanje na pošto prekine tok misli in tvoji možgani potrebujejo nekaj časa, da se zopet osredotočijo. Namesto tega določi čas, ki bo namenjen le sporočilom.

5. NE PRESKAKUJ NALOG

Če preskakuješ z naloge na nalogo, ves čas obremenjuješ možgane, ker se ne morejo zares osredotočiti. Tako izgubljaš dragocen čas, pa še zmedeš se.

6. ODSSTRANI MOTEČE ELEMENTE

Izklopi zvok sporočil in elektronske pošte na tvojem telefonu ter z mize odstrani vse, kar te bi lahko pri delu motilo. V brskalniku zapri vse zavihke, ki jih trenutno ne nujno potrebuješ, in izključi zvoke aplikacij.

 

7. UPORABI TRIK DVEH MINUT

Najprej postori vse tisto, s čimer lahko opraviš v dveh minutah ali manj, šele nato se loti zahtevnejših nalog. Tako si počistiš seznam obveznosti in se nato popolnoma posvetiš težjim nalogam.

8. PRED SPANJEM ODNESI TELEFON V DRUG PROSTOR

Trik te bo obvaroval pred nesmiselnim surfanjem po internetu pred spanjem, zbujanjem zaradi različnih opomnikov in sporočil ter ti zagotovil kakovostnejši spanec.

9. RAZTEGNI SE

Vsako uro naredi minuten odmor, med katerim se sprehodi po delovnem prostoru, raztegni noge, naredi nekaj počepov in sprosti vratne mišice. Na ta način pospešiš prekrvavitev telesa, kar močno prispeva k tvoji učinkovitosti. Če imaš možnost, stopi na svež zrak.

10. PRENEHAJ Z NEGATIVNIMI MISLIMI

Negativne misli te ves čas držijo v neprijetnem razpoloženju, ubijajo tvojo ustvarjalnost in posledično znižujejo učinkovitost. Raje kot da razmišljaš o tem, kako nečesa ne moreš narediti, zavihaj rokave in opravi z nalogo, kot je treba!

1618

Nalaganje vsebine...

Loading...