Najnovejša odkritja o novem koronavirusu prihajajo iz ZDA

1364
1364

Ameriška univerza Johns Hopkins University je prva raziskovalna univerza v ZDA. Nahaja v mestu Baltimore, v ameriški zvezni državi Maryland in že od ustavovitve premika meje raziskovanja v biomedicini in njenih učinkih na zdravje ljudi. Preverite neverjetna dejstva o koronavirusu, ki so jih delili z javnostjo.

- Virus ni živi organizem, ampak beljakovinska molekula (DNK), ki jo pokriva zaščitna plast lipidov (maščob), ki ob absorpciji celic sluznice oči, nosu ali ustnic spremeni svoj genetski kod (mutacijo) in se obrne v agresorske in množilne celice.

- Ker virus ni živ organizem, ampak beljakovinska molekula, se ne ubije, ampak se razgradi. Čas razpadanja je odvisen od temperature, vlažnosti in vrste materiala, v katerem se nahaja.

- Virus je zelo krhek. Edina stvar, ki ga ščiti, je tanka plast maščobe. Zato sta milo ali detergent najboljše sredstvo, ker pena raztaplja maščobo (zato si morate toliko časa drgniti roke: 20 sekund ali več, da se naredi veliko pene). Z raztapljanjem plasti maščobe se beljakovinska molekula razprši in razgradi.

- Toplota topi maščobe; zato je tako dobro uporabljati vodo nad 25 stopinj Celzija za umivanje rok, oblačil in vsega. Poleg tega topla voda naredi več pene, zato je še bolj uporabna.

- Alkohol ali katera koli zmes z alkoholom, ki presega 65%, razkroji vse maščobe, zlasti zunanjo lipidno plast virusa.

- Vsaka mešanica z 1 stranskim belilom in 5 deli vode beljakovine raztopi neposredno, razkroji ga od znotraj.

- Oksigenirana voda veliko pomaga po milu, alkoholu in kloru, ker peroksid raztaplja beljakovine virusa, vendar ga morate uporabljati čistega, saj ta učinkuje na koži. (Oksigenirana voda je voda, ki ima v sebi raztopljenega nekoliko več kisika. Vsaka voda, ki je bila izpostavljena zraku je na nek način “oksigenirana”. Pri sobni temperaturi in normalnem zračnem tlaku je v 1L vode raztopljenenega približno 8 mg kisika. To količino lahko povečamo, če povečamo parcialni tlak kisika(pO2).

- Ni bakterijskih delovanj. Virus ni živ organizem, kot so bakterije; z antibiotiki se ne da ubiti tistega, kar ni živo, ampak lahko hitro razgradimo njegovo strukturo z vsem naštetim v prejšnjih točkah.

- Nikoli ne tresite oblačil, rjuh ali drugih rabljenih ali neuporabljenih materialov. Na porozni površini se razgradi v obdobju do 3 ur (tkanina in porozna površina), 4 ure (baker, ker je naravni antiseptik; in les, ker izloča vso vlago in se ne pusti odlepiti in razpadanje), 24 ur (karton), 42 ur (kovina) in 72 ur (plastika). Če pa ga stresete ali uporabite čistilo, molekule virusa lebdijo v zraku do 3 ure in jih zlahka vdihnete.

- Virusne molekule ostanejo zelo stabilne pri zunanjem mrazu ali umetnem mrazu, kot so klimatske naprave v domovih in avtomobilih. Prav tako potrebujejo vlago in temo, da ostanejo stabilne. Zato ga bodo razvlažena, suha, topla in svetla okolja hitreje razgradila.

- UV svetloba razgrajuje beljakovine virusa.

- Virus ne more prodreti v telo, če je koža zdrava.

- Kis ni uporaben, saj ne razgradi zaščitne plasti maščobe.

- Pijače z višjo vsebnostjo alkohola ga vsebujejo okoli 40%, učinkuje pa šele tekočina z vsebnostjo alkohola nad 65%.

- Bolj ko je prostor omejen, večja je koncentracija virusa v prostoru. Prostore je zato potrebno redno prezračevati!

- Umivajte si roke pred in po dotiku sluznice, hrane, ključavnic, gumbov, stikal, daljinskega upravljalnika, mobilnega telefona, ure, računalnikov, pisarn, televizije itd., Enako velja pri uporabi kopalnice.

- Suhe roke redno hidrirajte s kremo, saj se lahko molekule skrijejo v mikro razpoke. Čim debelejša je krema, tem bolje.

- Poskrbite tudi za to, da so vaši nohti čim krajši, da se virus ne zadržuje pod nohti.


Kitajski zdravniki, ki koronavirus najbolje poznajo, so razkrili znake, po katerih najhitreje prepoznatne bolezen in jo ločite od ostalih. Preverite v tem članku.

1364

Nalaganje vsebine...

Loading...