Top 5 predbožičnih sejmov, ki jih moraš obiskati!

2909
2909

V predbožičnem času odpotujte v kraje, kjer bodo sejmi poskrbeli za popolna praznična doživetja. po popolna praznična doživetja odpotujte v mesta, ki se z vso svojo čudovitostjo ponujajo v naši bližini.

ADVENTNI DUNAJ

Dunaj preprosto velja za decembrsko top evropsko destinacijo. Sijaj tisočerih luči, vonjave punča, piškotov in kostanjev ter glasba iz lajne mesto spremenijo v čaroben božični sejem. Praznični božični čas in spomine nanj že več kot 100 let prikličejo snežne steklene krogle, prvo je leta 1900 po naključju kot dekoracijo naredil Erwin Perzy.

Na Dunaju vsakdo lahko najde kaj dobrega za svoj okus. Klasična glasba, kavarne, palače, dobra hrana in kapljica že stoletja privabljajo umetnike, znanstvenike, ustvarjalce in ljudi z dobrim okusom.

ADVENTNI GRADEC

Prestolnica avstrijske Štajerske je prava izbira za očarljiv decembrski izlet. Božični sejem pred mestno hišo z velikim božičnim drevesom, kjer aroma božičnega peciva in kuhanega vina ustvarja pravo božično vzdušje. Ogled ledenih jaslic na dvorišču deželne hiše je prava paša za oči.

PADOVA IN VERONA

Obisk dveh čudovitih božičnih sejmov, od romantike do nakupovalnih užitkov. Odlično kavo v Padovi najdete v Caffe Pedrochi, najdražjo kavo Kopi Luwak pa v baru Cadò, kjer lahko v minuti zapravite 10 €. Tradicionalni sobotni sejem vam bo pričaral pravo božično vzdušje.

V predbožičnem času Verona diha na polno, mamljive stojnice na trgih vabijo obiskovalce, mesto pa krasi največji komet na svetu. Ne pozabite poskusiti zlatega božičnega veronskega kruha Pandoro.

PREDBOŽIČNI ZAGREB

Zagreb je bil leta 2016 in 2017 razglašen za najlepši božični sejem v Evropi. Prepustite se odlični kulinariki na stojnicah na Gornjem gradu oziroma Kaptolu.

Zagrebška vzpenjača je ena izmed najkrajših na svetu. Ledeni park na trgu kralja Tomislava je v času adventa eden izmed največjih ledenih parkov na tem delu Evrope. Privoščite si odlične medenjake in kuhano vino na različnih trgih, ki so polni stojnic.

ČAROBNI SALZBURG

Mozartovo mesto je unikatno praznično avstrijsko mesto, pregledno in obvladljivo peš. Edino v Salzburgu lahko poskusite originalne in slastne Mozartove kroglice. Na vsakem trgu diši po prazničnih dobrotah, ki se jim prav gotovo ne boste mogli odreči.

Ljubitelji baroka se boste naužili arhitekturnih lepot, saj je Salzburg še vedno eno najlepših baročnih mest na svetu.

STE NAŠLI KAJ ZASE? :)



2909

Nalaganje vsebine...

Loading...