Zakaj je tako težko reči "ljubim te"?

869
869

Po mnenju psihologov nas ravno negotovosti naredijo ranljive, zato raje hodimo po varni poti, ki nas lahko stane srečnih ljubezenskih, družinskih ali prijateljskih odnosov. Ravno zaradi tega je pomembno, da se naučimo izražati ljubezen tudi na drugačne načine, ker so namreč prav dejanja tista, ki štejejo največ. Ponavadi so tisti, ki ljubijo najmočneje, najbolj tiho, njihova dejanja pa govorijo zase.

 

Tudi v vašem življenju zagotovo obstajajo ljudje, ki jih imate radi, in si zaslužijo, da jih crkljate. Danes naredite spremembo in jim s svojimi dejanji pokažite, da jih imate radi!

KAKO LAHKO TUDI DRUGAČE POKAŽEMO, DA IMAMO NEKOGA RADI?

POSLUŠANJE

Ljudje preveč govorimo, a premalo poslušamo. Mislimo, da smo altruistični, a nemudoma začnemo govoriti o sebi. Če imate nekoga zares radi, si boste vzeli čas, da prisluhnete ljubi osebi. S poslušanjem boste pokazali, da resnično cenite tisto, kar vam govori oseba, in da vam je mar za njene težave. Vsak potrebuje osebo, ki se bo popolnoma predala in tudi razumela.

OBJEM

Objem včasih pove več kot 1000 besed in tudi znanstveniki so že neštetokrat dokazali, da objem močno vpliva na razpoloženje in stopnjo stresa, ki ga oseba čuti po konfliktni situaciji. Fizični kontakt je namreč izjemno intimen način, na katerega pokažete ljubezen.

Rezultat iskanja slik za couple hug

POZORNOST

Ljudje se pogosto ne zavedamo, kako malo je zares treba za srečo. Presenetite najljubšo osebo tako, da ji pripravite majhne pozornosti, s katerimi boste pokazali, da mislite nanjo. Z zavedanjem in izpolnjevanjem njenih želja, misli in potreb, boste pokazali, da vam je resnično mar.

ISKRENOST

Nepoštenost je enosmerna vozovnica, ki bo osebo pripeljala do občutka izdanosti, ne ljubljenosti. Začnite se zavedati, da z neiskrenostjo osebi sporočate, da je ne spoštujete dovolj, da bi z njo odkrito govorili! Sporočate ji, da stvari pred njo raje skrivate, kot pa da bi ji zaupali. Z iskrenostjo boste tako pokazali, kako mar vam je za osebo.

RAZUMEVANJE

Ko smo ljudje v afektu, smo sposobni izreči marsikatero neumnost, a ta nas lahko stane sreče in izgube osebe, ki jo imamo radi. Zato imejte razumevanje za sočloveka, ki ima svoje strahove, ideje, potrebe, želje …, saj je to najlepši način, da pokažete osebi, da vam je mar za njeno počutje. Naučite se prisluhniti in razumeti poglede drugih ljudi, ki morda niso takšni kot vaši.

 

Vir

869

Nalaganje vsebine...

Loading...