VIDEO: To grško mestece ti plača, da se preseliš k njim!

4984
4984

Majhen grški otok Antikitera, ki se spopada z izjemno redko poseljenostjo, išče nove prebivalce. Njegova populacija kljub naravnim lepotam, kristalno čistem morju in privlačnih obmorskih mestecih znaša le 20 ljudi.

 

Lokalna škofija grške pravoslavne cerkve s sponzorskimi sredstvi že podpira nekaj družin, ki se bodo v bližnji prihodnosti preselile na otok, obenem pa išče še druge kandidate. Prednost imajo grški državljani, izbranci pa bodo dobili zemljišče, hišo in mesečno štipendijo v vrednosti 500 €, ki bo na bančni račun pritekala tri leta.

 

Otok je težko dostopen, zato za turiste ni posebej privlačen. Do njega je mogoče pripluti s trajektom, ki pristane v mestu Potamos, a plovbo pogosto onemogočijo težavne vremenske razmere. Antikitera obiskujejo predvsem geologi in podnebni znanstveniki.

BREZ TEŽAV Z OSKRBO

Antikitera ima sicer lastno elektrarno, obenem pa nima težav z oskrbo z vodo. Poznana je predvsem kot najdišče najstarejšega analognega računalnika, in isce antikiterskega mehanizma.

Po poročanju tujih medijev naj bi štiri družine že začele s selitvijo na osamljen otok. Novi kandidati bodo morali nanjo še nekoliko počakati. Proces izbiranja in potrjevanja oblastem namreč vzame vse do pet let.

(Vir)

4984

Nalaganje vsebine...

Loading...