V Ljubljani bo že januarja odprta prva slovenska trgovina brez embalaže

3878
3878

V Ljubljano letos prihaja prva trgovina brez embalaže. Primož Cigler in Manca Behrič sta ustanovitelja spletne strani trgovine Rifuzl, ki bo prva zero waste trgovina v Sloveniji. V prvih treh dneh sta dobila skoraj 9000 všečkov, na njune objave in zasebna sporočila pa se je kar vsulo pohval in podpore.


Idejo za trgovino sta ustanovitelja dobila na potovanjih po svetu, saj v nekaterih državah za embalažo in recikliranje skrbijo še slabše kot pri nas. O problematiki so s prijatelji kar nekaj časa debatirali in dobili idejo, da bi odprli trgovino, kjer bi se vsa hrana prodajala brez plastične embalaže.


NAČRT TRGOVINE JE ŽE V POLNEM ZAGONU

Poslovni načrt sta že pripravila, zdaj pa se dogovarjata z dobavitelji, ki jih zaradi odmevnosti ekološke note trgovine ni malo. Čeprav bi bila trgovina teoretično lahko že odprta, se je nekoliko zataknilo pri lokaciji. Množica ljudi, ki je komentirala njune objave, si je zaželela, da bi trgovino odprla na več delih Slovenije.

Trgovina bo zaenkrat le v Ljubljani, če bo možno, pa bosta idejo z veseljem razširila tudi v druge kraje.

TUDI PRIPOMOČKI ZA ZERO WASTE NAČIN ŽIVLJENJA

Ustanoviteljica pravi, da bodo začeli z živili in čistili, pozneje bodo dodali tudi izdelke za osebno rabo: vrečke za večkratno uporabo, lesene zobne ščetke, leseni glavniki, folije za večkratno shranjevanje živil, kovinske slamice in steklenice za vodo.

V Sloveniji sicer že poznamo kar nekaj trgovin, ki prodajajo tudi izdelke brez embalaže, a Rifuzl bo prva povsem brez embalaže.


Vir: Siol.net.

3878

Nalaganje vsebine...

Loading...