To so razlogi, da ne najdeš prave ljubezni

2746
2746

To, da si dlje časa samski, ima zagotovo svoje prednosti. Naučiš se uživati v svoji družbi in delati na sebi. Kljub temu pa si vsi želimo ob sebi nekoga, s katerim bi radi preživeli preostanek življenja. Kolikokrat ste se po vseh neuspelih poskusih partnerskih zvez vprašali, ali vam je sploh kdo namenjen? Kolikokrat vas je še eden od mnogih, za katerega ste mislili, da je pravi, pustil s poteptanim srcem in prežete z dvomom, da bo sploh kdaj bolje?

PARTNERSKI ODNOS VS. DRUŽINA

Če se želimo dokopati do težave, moramo partnerski odnos pogledati še iz drugega zornega kota.

Če potegnete vzporednico med vsemi bivšimi partnerji, boste kljub njihovim razlikamskoraj zagotovo našli skupno točko. Ste ob vseh doživljali občutke osamljenosti? Ste morda čutili, da vam v čustvenem smislu ne zmorejo dati tega, kar potrebujete? So vam morda zbujali občutke krivde ali sramu? Ste bili ob vseh prevarani?

Ne glede na to, kaj ste ob njih doživljali, pa so ti občutki zelo verjetno enaki tistim, ki ste jih doživljali v vaši izvirni družini. V partnerskih odnosih namreč vedno ustvarjamo pogoje, ki so zelo podobni tistim, v katerih smo odrasli.

Če je bil na primer vaš oče čustveno odsoten in ste ga ob sebi velikokrat pogrešali, boste precej verjetno privlačili partnerje, ki vam bodo zbujali podobna ali enaka občutja, kot ste jih doživljali ob očetu. Morda se zaradi neodzivnih in hladnih staršev odnosov zavedno ali nezavedno celo bojite.

A vse dokler vas bodo k tem vzorcem vezale niti preteklosti, boste zelo težko vzpostavili osrečujoč odnos.

KAKŠEN JE ZDRAV ODNOS?

Kljub vsemu se je treba vprašati, kaj sploh lahko pričakujem od partnerja in kaj sploh zdrav odnos je. Predstavljajte si, da ste v odnosu trije – vi, partner in 'vidva'.

Ohranjenje sebe, svojih interesov in časa zase je za zdrav odnos nujno potrebno, v nasprotnem primeru kmalu pride do nezadovoljstva na obeh straneh. Med vama mora biti še vedno ločnica – vi ste vi in on je on, skupaj pa tvorita celoto, se dopolnjujeta in ustvarjata samo vajin svet.

Ko boste nehali iskati partnerja, za katerega ste prepričani, da lahko le on osmisli vaše življenje, se lahko začnejo v vašem življenju dogajati spremembe.

ISKANJE PRAVEGA NE SME BITI PROJEKT

Mnoge ženske si ustvarjajo prave projekte, kako najti idelanega moškega, ob vseh neuspelih poskusih pa je razočaranje še toliko večje.

Ste se kdaj vprašali, zakaj tako na silo? Dajte na prvo mesto same sebe. Raziskujte se, pobrskajte po svoji preteklosti, raziščite svoje občutke in si predvsem dajte čas.

Naj bodo vaše potrebe na prvem mestu, naučite se imeti radi, najdite mir v sebi. Ljubezen v resnici pride šele takrat, ko se sprejmeš z vsem, kar si. Šele takrat, ko boste zadovoljni s svojim življenjem in vas ne bodo več spremljale sence preteklosti, bo v vaše življenje prišel človek, ki bo v vas prebudil najboljše.

 

KDAJ JE ZA RAZHOD KRIVA PRETEKLOST?

RANLJIVOST: strah v vsej polnosti se predati drugemu, strah pred bližino - tem, da ti je nekdo čustveno zares blizu;

NAVEZANOST: pretirana (nezdrava) navezanost na partnerja, popolna okupacija, kar povzroči v zvezi zadušljivost;

PONAVLJAJOČI VZORCI: ko v vsakem partnerskem odnosu pridemo do točke, ko ne znamo in zmoremo naprej;

INSTANT TOLAŽBA: partnerja uporabljamo za hitro zdravljenje preteklih zvez, globoko v sebi pa vemo, da to ni to.

Kljub temu, da včasih stvari izgledajo enostavne in smo sami pri sebi prepričani, da imamo stvari pri sebi razčiščene in smo na parterski odnos pripravljeni, pa lahko globoko v nas še vedno tlijo vsebine, ki nam ne dovolijo naprej. Ljubezen v resnici pride šele takrat, ko se sprejmeš z vsem, kar si. Šele takrat, ko boste zadovoljni s svojim življenjem in vas ne bodo več spremljale sence preteklosti, bo v vaše življenje prišel človek, ki bo v vas prebudil najboljše.

 

Povzeto po: Thought Catalog.

 

2746

Nalaganje vsebine...

Loading...