Ste že namestili zimske gume?

915
915

Ne zamudite: 15. november je zadnji dan, da na svoje vozilo namestite zimske gume!

Na cestah se z današnjim dnem začenja zimska sezona, v kateri morajo biti vozila opremljena z zimsko opremo vse do 15. marca, v zimskih razmerah pa tudi zunaj tega obdobja.

ZAKAJ PO ZIMSKE GUME?

Vaš avtomobil najbolje deluje takrat, kadar ima primerne zimske oziroma letne gume. Uporaba zimskih gum je v Sloveniji po zakonu obvezna od 15. novembra do 15. marca. Za večjo varnost v prometu pa je letne gume najbolje zamenjati takoj, ko temperature padejo pod 7 °C.

Zimske gume poskrbijo za optimalno varnost v prometu in bolj stabilno obnašanje vozila na cesti. Zimske razmere namreč zelo spremenijo pogoje na cestah, zato je zimske gume priporočljivo namestiti na vsa štiri kolesa.

PRIMERNA OPREMA TUDI SNEŽNE VERIGE

Kot primerna zimska oprema štejejo tudi letne gume in verige za sneg, ki morajo biti v primeru snežnih razmer ustrezno nameščene na kolesih.

Kljub vsemu vam bodo absolutno varno pospeševanje, zaviranje in kontroliranje vozila na cesti zagotovile le dobre zimske gume, ki so oblikovane tako, da zagotavljajo optimalen prijem na cesti ne glede na stanje.

 

915

Nalaganje vsebine...

Loading...