RAZISKAVA PRAVI: Tisti, ki živijo v tujini imajo eno veliko prednost!

1072
1072

Življenje v tujini je odlična priložnost, da zaživimo po svoje, brez omejitev in nadzora, da preizkusimo nove stvari in spoznavamo nove ljudi. Najboljši del potovanj in življenja v drugih državah pa je odkrivanje samega sebe.

V raziskavi o vplivu življenja v tujini na samopodobo so ugotovili, da imajo tisti, ki se odpravijo živet drugam, boljšo samopodobo in zavedanje o sebi kot tisti, ki se ne preselijo in ostanejo doma.

REZULTATE DOKAZUJE 6 ŠTUDIJ

Znanstveniki so prišli do teh ugotovitev, potem ko so opravili šest študij, v katerih je sodelovalo 1874 udeležencev iz ZDA in mednarodnih MBA-programov. Raziskave so vključevale udeležence, ki so živeli v tujini, in tiste, ki niso.

Raziskovalci je ugotovili, da je življenje v tujini sprožilo “samoučinkovito razmišljanje”, s katerim se ljudje spopadajo z različnimi kulturnimi vrednotami in normami svojih domov in gostiteljskih kultur. Z razmišljanjem o sebi in novih kulturah so odkrili, katere vrednote in norme določajo ljudi.

BOLJŠA SAMOPODOBA TISTIH, KI ŽIVIJO V TUJINI

Po podatkih raziskovalne skupine življenje v tujini ne zagotavlja le novega zavedanja o sebi, ampak lahko prinese tudi večje zadovoljstvo z življenjem, zmanjša stres in izboljša delovno uspešnost. Ni torej pomembno le življenje v tujini, ampak tudi to, da znamo ceniti svojo kulturo ko se vrnemo nazaj.

Zato ne odlašajte in se hitro odločite za potovanje, izmenjavo ali življenje v tujini — znanstveniki vas popolnoma podpirajo!


Vir: Travel + Leisure


1072

Nalaganje vsebine...

Loading...