POZOR: V Primarku obljubljajo nekaj novega!
450
450

Od odprtja Primarka v Sloveniji se krešejo različna mnenja o tem, kako Primark skrbi za okolje in pravice svojih delavcev. Z novim obvestilom pa so nas pozitivno presenetili!

 

Pridružujejo se namreč trgovinam, ki se zavezujejo k bolj ekološkim materialom za svoje kolekcije. Enako kot pri H&M, Zari in mnogih drugih znamkah bodo zdaj storili pri Primarku.

V sporočilu za javnost so zapisali:

"Primark je danes naznanil obsežno širitev svojega Programa za trajnostni bombaž (Sustainable Cotton Programme), s katerim želi do konca leta 2022 za trajnostno kmetovanje usposobiti več kot 160.000 samostojnih pridelovalcev bombaža v treh ključnih državah, iz katerih izvira bombaž za Primarkove izdelke. Število kmetovalcev v programu se bo povečalo za več kot petkrat. Širitev je povezana s pomembnim delom Primarkove zaveze k zmanjševanju vpliva na okolje in ponudbi bolj trajnostno pridobljenega bombaža po ugodnih cenah."

V Primarku sicer že več let izvajajo ta program, zdaj pa ga bodo še razširili.Od leta 2013, ko so začeli s programom, je bilo prodanih več kot 14 milijonov pižam, 3 milijone ženskih kavbojk in 6 milijonov odej iz trajnostnega bombaža, kar pomeni izdelke z  boljšo kvaliteto, lažje recikliranje in tudi bolj prijazen material za naše telo, hkrati pa manjši poseg v okolje.

BRAVO, PRIMARK!

450

Nalaganje vsebine...

Loading...