Neverjetna sprehajalna atrakcija na Rogli kmalu odpira svoja vrata!
7540
7540

20. septembra bodo na Rogli odprli nov lesen 35-metrski stolp in leseno sprehajalno pot 20 metrov nad tlemi.


Že lani je podjetje Zážitková Akademie (ZAK) začelo graditi leseno pot visoko nad tlemi Rogle, ki bo vodila na vrh novega stolpa. 4,5 milijona evrov vreden projekt bo v celoti financiralo podjetje ZAK, pot pa bo dostopna tudi invalidom.

Pot med krošnjami so postavili okoli 150 metrov južno od hotela Natura. Prvi del poti je leseno sprehajališče nad tlemi, dobesedno med krošnjami dreves, ki se jih lahko obiskovalci tudi dotikajo. Sprehajališče je dolgo 560 metrov in največ 20 metrov nad tlemi. Vodi do 35 metrov visokega stolpa, prav tako lesenega. Znotraj stolpa je še dodatnih 440 metrov poti.


Foto: "Erlebnis Akademie AG/Slika je simbolična.

ZNOTRAJ POTI TUDI POUČNE VSEBINE

Na sprehajališču bodo postavljene različne poučne in doživljajske vsebine. Zagotovo največ adrenalina pa bo možno doživeti na zavitem toboganu, ki ga bodo speljali z vrha stolpa nazaj na sprehajalno pot. Ta se bo končala pri trgovini s spominki.

Občina Zreče, kjer so si skoraj sedem let prizadevali za dodatno ponudbo na Rogli, je ZAK za 20 let podelila stavbno pravico na zemljišču, kjer bo stala pot med krošnjami.

7540

Nalaganje vsebine...

Loading...