Kaj vse je ljubezen?

5232
5232

Ljubezen pomeni več kot le deliti si posteljo, objavljati zaljubljene selfije z Bleda ter ljubke fotke s sprehoda ali romantične večerje. Ljubezen ni vedno rožnata in sladka, ampak je tudi siva in grenka. Pa vendar je - ljubezen.

  1. Ljubezen so metuljčki v trebuhu, ko tvoj dragi ali draga pride domov, po tem, ko se nekaj časa ni javil na telefon in si že mislila, da je imel nesrečo.

  2. Ljubezen pomeni, da si ves živčen, ker ima tvoja punca pomembno predstavitev ali zagovor. Njen uspeh je zate pomemben prav toliko (včasih pa še več) kot tvoj.

  3. Ljubezen je jeza in kričanje na fanta, ko stori neumnost, saj si ne predstavljaš, kaj bi naredila, če bi se ta neumnot končala tragično.

  4. Ljubezen pomeni celonočno gledanje televizije in brskanje po internetu, ko je tvoja draga na zabavi, saj ne moreš spati, brez da bi čutil njeno toplo telo ob svojem. (Verjetno pa tudi čakaš, da te pokliče in opraviš svojo nočno taxi službo.)

  5. Ljubezen pomeni pogovor in poslušanje. Pomeni, da se trudiš zapomniti imena dekletovih prijateljev iz srednje šole, sodelavcev, šefov in šefovih šefov, zato da lahko slediš vsem zgodam in nezgodam, ki so pomemben del njenega (vajinega) življenja.

  6. Ljubezen pomeni ure in ure iskanja popolnega darila za rojstni dan, planiranja zabave presenečenja in skrivne peke torte, ker veš, da si tvoj dragi želi prav poseben siv pulover in obožuje tvojo čokoladno torto.

  7. Ljubezen je, ko drago klišeč s parkirišča pred McDonaldsom, ker ne moreš kar tako kupiti nečesa zase in priti domov brez njenega priljubljenega sladoleda.

  8. Ljubezen je, ko vzameš prost dan, da greš lahko s punco na pregled k specialistu, da ji boš v oporo ob morebitnih težavah in obenem na skrivnem trepetaš, da bi bilo z njo vse v redu. In potem jo pelješ na največjo in najslajšo tortico in gosti sok s smetano.

  9. Ljubezen je, ko čakaš ves teden, da pride petek, ko bosta končno imela oba čas skupaj pogledati zadnji del vajine priljubljene serije, čeprav je izšel že v ponedeljek in si imel v resnici dovolj časa, da ga bi pogledal sam.

  10. Ljubezen je, ko se zbudiš pred alarmom, zato da lahko svoji dragi skuhaš kavo in pripraviš malico za v službo, še preden ona vstane.

  11. Ljubezen pomeni deliti si tako lepe kot tudi slabe trenutke življenja. Biti pripravljen poslušati in ne obupati, ko se pojavijo problemi. Ljubezen pomeni biti opora in zgled, ko ima ljubljena oseba probleme, čeprav niti sam ne veš, kako točno jih rešiti.

  12. Ljubezen je tudi, ko se po dveh pivih odločiš, da ne boš več pil, ker je draga malce pregloboko pogledala v kozarec in mora vsaj eden od vaju ostati odgovoren, da lahko poskrbi za darugega.

  13. Ljubezen je, ko brez pritoževanja praznike preživiš z njegovo družino, čeprav neizmerno pogrešaš svojo. Predvsem pa je ljubezen, ko naslednje praznike preživita s tvojimi (ali pa praznujeta božič kar dvakrat). 

  14. Ljubezen je, ko vse popoldne iščeš primerno darilo za njegovo sestro ali ga opomniš na rojstni dan njegovega očeta - čeprav je pravzaprav to v domeni tvojega partnerja. Ljubezen je, ko ima v rokovniku zapisano, kdaj imaš pregled pri zobozdravniku, za vsak slučaj - če bi ti pozabila.

  15. Ljubezen pomeni tudi miren odgovor ter sporazumno iskanje rešitev, čeprav si razjarjen in bi najraje metal stvari ter loputal z vrati. V navalu čustev namreč nočeš reči nečesa, kar bi jo lahko razžalostilo in česar v resnici sploh ne misliš.

  16. Ljubezen pomeni, da mu greš zjutraj še vsa zaspana in v copatih pomagati drgniti led z avta, pa čeprav ti pravi, da zmore sam in v bistvu le stojiš pri polpriprtih vratih in ''svetiš'', medtem ko se on muči z vetrobranskim steklom.

  17. Ljubezen pomeni, da se upreš skušnjavi, da bi pojedel zadnji košček čokolade, ker veš, da si ga je ''prišparala'' za po kosilu. In ljubezen je, ko ti ga odstopi, ko vidi, kako poželjivo ga gledaš.

  18. Ljubezen pomeni biti tim. Sodelovati. Se skregati, pa vendar si želeti pobotati se. Vsak dan znova graditi odnos in iskati rešitve, ko nastane težava.

  19. Ljubezen pomeni prijateljstvo. Zaupanje. Skupno iskanje in ustvarjanje sreče.

  20. Ljubezen pomeni biti točno tam, kjer moraš biti.

5232

Nalaganje vsebine...

Loading...