INFLUENCERJI RAZKRIVAJO: Top nasveti, če želiš postati Instagram vplivnež

2406
2406

Si želiš postati influencer/ka? Tudi če tvoj priimek ni Kardashian, ne skrbi: pomebno je le, da imaš vsaj en profil na družbenih omrežjih, ki ga lahko z malo truda obrneš v hobi ali pa celo dobičkonosen posel. Ker influencerstvo ni le to, da znaš uporabljati filtre, pa so znani influencerji in influencerke razkrili nekaj najboljših nasvetov.

1. IZBERI SVOJE PODROČJE

Kaj je tisto, kar znaš resnično dobro in kako lahko to predstaviš na nov način? Najbolj uspešni influencerji kraljujejo na svojem področju, iz katerega izberejo določen segment.

Če recimo obožuješ kavo, se osredotoči na določeno vrsto priprave ali fotografijo kave na nenevadnih mestih, če si umetnica ličenja, se specializiraj samo na ličenje oči in tako naprej.

Svoj profil na Instagramu nastavi na "bussiness profile", s čimer lažje dostopaš do podatkov in informacij, ki ti bodo koristili pri naslednjih objavah.

Influencerka @chinventures vedno objavlja fotografije v isti pozi.

2. OBJAVLJAJ PO PAMETI

Deli samo vsebino, ki je vezana na tvojo znamko. To pomeni, da objavljaj samo eno barvno shemo ali poze joge, opisi slik pa naj predstavljajo tvojo osebnost.

Pod vsako objavo uporabi hashtage, ki bodo poskrbeli, da ljudje tvoj profil lažje odkrijejo, lahko tudi ustvariš svojega. Instagramerka Molly Yeh pogosto doda svoj hashtag "GirlMeetsFarm".

Spoprijatelji se z "zvezdami" s svojega področja. Sledi jim in puščaj komentarje  tako bodo verjetneje delili tvoj profil in na tak način pridobiš veliko njihovih sledilcev.

Influencerka @MollyYeh uporablja hashtag #Girlmeetsfarm

3. UGOTOVI, KAKO LAHKO ZASLUŽIŠ

Skoraj vsak s profilom lahko zasluži z linki do določenih produktov ali storitev, ki jih promoviraš na svojem profilu.

Ko dosežeš več tisoč sledilcev, pa poišči znamke, ki bi s tabo sodelovale in ti sponzorirale objave, ampak pozor! To morajo biti produkti in znamke, ki so ti dejansko všeč.

Recimo, pošlji jim ponudbo, v kateri omeniš, da njihove produkte že uporabljaš, nato pa predstavi nekaj idej o skupnem sodelovanju. Priloži še svoje številke in statistiko ogledov. Cene so različne, vendar lahko influencerji s 100.000 sledilci zaslužijo do 2.500 eur na objavo!

Influencerka @KelaWalker.

Smo te navdušili nad influencerstvom, najboljšo službo na svetu?

2406

Nalaganje vsebine...

Loading...