5 zdravstvenih bližnjic ... ki jih raje ne uporabljaj!

427
427

V številnih življenjskih situacijah se odločamo za krajše poti. Ko pa gre za zdravje, vas lahko takšne odločitve drago stanejo. Predstavljamo nekaj situacij, v katerih najpogosteje izbiramo krajše poti in opozarjamo na posledice takšnih dejanj.

USPAVALNE TABLETE

Za veliko ljudi je jemanje uspavalnih sredstev povsem sprejemljivo. Neprekinjena uporaba tovrstnih sredstev ustvarja odvisnost in potrebo po še večjih količinah. Uspavalne tablete delujejo neposredno na centre v možganih in povzročajo zaspanost. Čez čas se začne organizem opirati na to vrsto kemičnega vpliva, kar otežuje naravni spanec.

Zato namesto tega, da jemljete tablete, poskušajte zjutraj telovaditi in izključiti televizijo ter računalnik vsaj eno uro pred spanjem. Popijte skodelico toplega mleka z medom ali zeliščni čaj, to vam bo pomagalo, da se boste sprostili.

KUPOVANJE KONTAKTNIH LEČ

Neprimerna dioptrija in vrsta leč lahko povzročita številne motnje - od utrujenosti oči, do glavobolov. Premajhne leče lahko dražijo ali poškodujejo sluznico, kar povečuje tveganje nevarnih infekcij.

UPORABLJANJE USTNE VODICE NAMESTO NITKE

Ta preparat lahko zmanjša število bakterij v ustih. Toda le zobna nitka odstranjuje ostanke hrane v medzobnih prostorih, kjer se najpogosteje razvije karies in vnetje dlesni.

Obvezno si z nitko očistite zobe enkrat dnevno! Idealen način nege zob: umivanje z zobno ščetko, čiščenje z nitko, izpiranje z ustno vodico.

MNENJE, DA SO REDNI PREGLEDI NEPOTREBNI

Če imate le redko zdravstvene težave, potem verjetno ne hodite na redne preglede in ne opravljate najpomembnejših analiz. Vendar je to velika napaka, saj se lahko s preverjanjem osnovnih parametrov (kri in urin) pravočasno odkrijejo nekatera skrita obolenja.

IZPOSOJANJE ANTIBIOTIKOV

Neznosno vas boli grlo in ste prepričani, da gre za vnetje. Naslednji dan vas čakajo obveznosti in ni časa za obisk zdravnika. Ko vam prijateljica ponudi antibiotike, pristanete na to. Po statistiki vsaka tretja ženska deli zdravila, ki se izdajo na recept, še z eno drugo osebo. Žal to ni najbolj pametna rešitev. Antibiotiki zagotovo niso zdravila, ki odgovarjajo vsem na enak način, ker je njihovo delovanje odvisno od tipa infekcije in nam v škodo lahko uničijo tudi koristne bakterije, ki ščitijo prebavni sistem. Druga velika napaka pa je, da se s terapijo z antibiotiki preneha že po prvih znakih izboljšanja.

Pomanjkanje časa je najpogostejši razlog, zaradi katerega se odločamo za bližnjice, da bi hitreje prispeli do cilja. Če zaradi prihranka časa uporabljate bližnjice tudi pri reševanju zdravstvenih težav, bodite pazljivi - to lahko ogrozi vaše zdravje!

427

Nalaganje vsebine...

Loading...