5 stvari, ki bi jih morala vedeti, preden se vselita skupaj

2451
2451

Skupno življenje je lahko čudovito, ampak zahteva veliko sklepanja kompromisov. Obstajajo stvari, ki bi jih morali poznati o vašem partnerju, preden se preselita v skupni dom, saj bo le tako prehod v novo okolje potekal bolj gladko.

1. KAKO BOSTA VZDRŽEVALA SKUPNE PROSTORE?

Verjetno poznate vse tiste srčkane navade, ki jih ima vaš partner. Toda ko se preselita, resnično želita biti prepričana, da vesta vse o življenju drug drugega.

Začnite s tem, kakšen odnos do opravil ima vaš partner. Verjetno boste morali imeti nekaj pogovorov o tem, kdo je odgovoren za katero stvar v domu, saj boste lahko tako prihranili nezadovoljstvo, ki se bo pozneje razvilo.

Strokovnjakinja za odnose Fran Greene pravi, da je to lahko zabaven klepet, v katerem se lahko dogovorita, komu katere stvari ustrezajo. Ne pozabita, da se dogovor vedno lahko spremeni.

2. IMATA KAKŠNE ČUDNE NAVADE?

Najhitrejši način, kako partnerja spraviti v slabo voljo, so čudne navade. Velika možnost je, da ima vaš partner številne čudne navade, zato se prepričajte, da jih poznate, preden se preselita v skupni dom.

Greene se strinja, da je bolje govoriti o tem prej, zato da se izognete poznejšim razpravam. Raje ugotovita, kako lahko oba živita srečno pod isto streho, pravi.

3. KAKŠNE SO VAJINE DNEVNE RUTINE?

Morda se niti ne zavedate, vendar tako kot vsaka oseba imate tudi vi dnevno rutino, kar vpliva na to, kako organizirate svoj dan. Zato strokovnjakinja za odnose Erika Ettin poudarja, da morata vedeti, kakšne so vajine navade in ali se te ujemajo.

4. KAKŠNO JE VAJINO FINANČNO STANJE?

Za marsikoga je pogovarjanje o denarju nerodna stvar, a če bosta delile življenjske stroške, je pomembno vedeti, kakšno je dobroimetje obeh. Greene pravi, da je pomembno imeti plan, kako nameravate porabiti denar za življenjske stroške, zabavo, prihranke za prihodnost, počitnice, darila. Poleg finančnega stanja je pomembno vedeti tudi, kako razmišljata o njem, zato morata govoriti o svojih navadah. Več kot vesta o finančni sposobnosti drug drugega, bolje bo.

5. KAJ ČE SE NE IZIDE?

Kaj se bo zgodilo, če se življenje v skupnem stanovanju ne obnese? Preden se preselita, se morata zavedati, kaj se bo zgodilo, če situacija ne bo delovala. Na tak način bosta mirno sprejela dejstvo, da vama pač ni uspelo. Razmislita o tem, kako želita živeti skupaj. Poskrbita, da bosta z vsemi stvarmi seznanjena. Takšni pogovori so lahko težavni ali nerodni, vendar vas bodo usmerili na pravo pot.

 

2451

Nalaganje vsebine...

Loading...