Prihodnost je naša: Sodeluj v mladinskem natečaju kratkih filmov in osvoji izlet!
368
368

Vsakoletni filmski festival o človekovih pravicah "This Human World" bo v znamenju mladinskega natečaja kratkih filmov 2019.


Namen natečaja je, da se človekove pravice in Splošno deklaracijo človekovih pravic z njenimi 30 členi približa mladim in jim da priložnost za kritično refleksijo o pomenu človekovih pravic. Natečaj mladim ponuja platformo, skozi katero lahko pokažejo svojo filmsko ustvarjalnost.

Izhodišče so lahko naslednja vprašanja:

  • Kako lahko pomagam ljudem?
  • Kako je z našo in mojo odgovornostjo?
  • Kako lahko trošim bolj odgovorno?
  • Kaj naj kupim?
  • Kje in kako je narejeno?
  • Kako si predstavljam trajnostno prihodnost?

Kratke filme bo pregledala priznana mednarodna žirija. Zmagovalni film žirije bo prejel denarno nagrado in bo prikazan v okviru nočnega kina na mednarodnem filmskem festivalu this human world, ki poteka od 29. novembra do 10. decembra 2019 na Dunaju. Mladi zmagovalci natečaja bodo povabljeni na otvoritev festivala na Dunaju. Prek spletnega glasovanja bo tudi podeljena nagrada občinstva med desetimi izbranimi filmi.

Dolžina filma ne sme presegati tri minute. Filmi se lahko posnamejo z vsemi razpoložljivimi sredstvi, ki so mladim na voljo. Uporabi se lahko vse vrste video kamer, pa tudi fotoaparat ali mobilni telefon. Predloži se lahko vse filmske zvrsti.

Prijavo na natečaj pošlji na e-poštni naslov schulfilmprojekt@thishumanworld.com do 21. junija 2019, celoten razpis pa najdete TUKAJ.


368

Nalaganje vsebine...

Loading...