Očistimo Slovenijo: 21. septembra bomo čistili svet!
140
140

Ekologi brez meja so se po zadnji akciji Očistimo Slovenijo 2018 posvetili preventivi. Ker pa se zavedajo, da kljub temu naša narava vsaj enkrat letno potrebuje "generalno čiščenje", vabijo vse posameznike in organizacije, da se 21. septembra pridružite milijonom ljudi po svetu v akciji World Cleanup Day in se samoiniciativno odpravite v naravo. 

KAJ LAHKO STORIMO?

  • Odpravite se z vrečko na sprehod in poberite odpadke. 
  • Udeležite se akcije Čista obala, ki bo letos potekala že desetič!
  • Organizirajte čistilno akcijo: dogovorite se s komunalnim podjetjem in upoštevajte navodila za varno čiščenje.
  • Pri pobiranju odpadkov ne pozabite na popis blagovnih znamk! Obrazec za beleženje boste našli na tej povezavi, v pomoč pa vam bo tudi slikovni priročnik. Ekologi brez meja vas prosijo, da jim obrazce posredujete najkasneje do 25. 9. na info@ocistimo.si ali naslov Ekologi brez meja, Trubarjeva 50, 1000 Ljubljana. Le tako bodo lahko s skupnimi močni pritisnili na proizvajalce (kot so to storili z lanskimi podatki) in poskrbeli, da v bodoče čistilne akcije res ne bodo več potrebne.
  • Pomagajte jim pri osveževanju Registra divjih odlagališč in vnesite nove podatke.
  • Delite vaše predloge, vtise in najbolj čudne odpadke. Uporabite #ocistimo. 

NAJVEČJI OKOLJSKI PRAZNIK NA SVETU

Ekologi brez meja bodo letošnjo globalno čistilno akcijo obeležili s strokovnim dogodkom "Počistimo z gradbenimi in kosovnimi odpadki". 

"Največji okoljski praznik na svetu", kot so ga sami poimenovali, pa lahko preživite tudi na enem od številnih dogodkov v sklopu Evropskega dneva trajnostnih skupnosti, ki se odzivajo na ekološko in podnebno krizo ter spodbujajo družbeno preobrazbo.

 

Vir

140

Nalaganje vsebine...

Loading...