Objavljen je razpis za štipendije za deficitarne poklice

1228
1228

Dijaki, ki bodo v šolskem letu 2019/2020 obiskovali 1. letnik srednjega poklicnega izobraževanja, lahko od sobote do 20. septembra oddajo vlogo za pridobitev štipendije za deficitarne poklice.

Na novo lahko štipendijo za deficitarne poklice pridobijo le dijaki 1. letnikov, ki so prvič vpisani v srednje poklicno izobraževanje. Iz nabora deficitarnih poklicev za šolsko leto 2019/2020 in bodo na koncu pridobili višjo izobrazbo od že pridobljene.


RAZPIS VKLJUČUJE 21 POKLICEV

V naboru so deficitarni poklici kamnosek, mehatronik operater, izdelovalec kovinskih konstrukcij, inštalater strojnih inštalacij, oblikovalec kovin orodjar, elektrikar, avtokaroserist, pek, slaščičar, mesar, tapetnik, mizar, zidar, klepar-krovec, izvajalec suho montažne gradnje, tesar, slikopleskar-črkoslikar, pečar, gozdar, dimnikar in steklar. V naboru so tudi dvojezični izobraževalni programi ekonomski tehnik, ki ga izvajajo v italijanskem jeziku. Kakor tudi mehatronik operater, strojni tehnik in kemijski tehnik, ki jih izvajajo v madžarskem jeziku.

Rezultat iskanja slik za deficitarni pokliciZa štipendijo velja nabor 21 poklicev.

Prejemanje štipendije za deficitarne poklice ne vpliva na višino otroškega dodatka, prav tako ne na višino plačila dohodnine. Dijak lahko istočasno prejema državno ali Zoisovo štipendijo, štipendija pa ni združljiva s kadrovsko štipendijo.

V primeru, da dijak ponavlja isti letnik oz. ne izpolnjuje pogojev za napredovanje v višji letnik, lahko štipendijsko razmerje miruje, vendar ne več kot eno leto.

V kolikor bodo na skladu prejeli več vlog, kot je na voljo sredstev. Bodo vloge razvrščali glede na višjo povprečno oceno v zaključnem razredu osnovne šole in glede na višjo povprečno oceno izbirnih predmetov v zaključnem razredu osnovne šole.

PRIJAVITE SE LAHKO TUKAJ.

Vir: MMC.

1228

Nalaganje vsebine...

Loading...