Študentje! Pred začetkom študijskega leta ne pozabite…

2838
2838

Približuje se začetek novega študijskega leta, zato vas želimo opomniti, kaj vse morate pred začetkom leta še urediti.

Vpis v sistem za koriščenje subvencionirane študentske prehrane

Na nekaterih točkah subvencionirane študentske prehrane (SŠP) bo od septembra dalje že možen predvpis v sistem za študijsko leto 2018/19. Če imajo študentje že urejen vpis na izobraževalni ustanovi, je priporočljivo, da to izkoristijo in se v sistem vpišejo čim prej, še preden nastane gneča na vpisnih mestih. Poleg tega bodo v času predvpisa točke SŠP tudi na nekaterih študentskih klubih po vsej Sloveniji in ne le v univerzitetnih mestih.

Še opozorilo: s 1. oktobrom 2018 bo vsem študentom, ki ne bodo izkazovali upravičenosti do subvencij za naslednje obdobje, onemogočeno koriščenje subvencije, dokler ne bodo ponovno potrdili statusa študenta. Ker sistem deluje avtomatsko, ne bo možno koriščenje subvencij, tudi tistih, ki so morebiti še ostale neizkoriščene iz preteklih mesecev.

TE ZANIMA ŠE:
Kako si lahko prvič urediš subvencionirano prehrano?


Oddaja vloge za uporabo subvencionirane vozovnice

Pravico do subvencioniranega prevoza lahko uveljavljajo dijaki, študentje in udeleženci izobraževanja odraslih, ki se dnevno vozijo od kraja bivanja do kraja izobraževanja. V študijskem letu 2017/2018 se je uvedla storitev e-vloge, ki je upravičencem omogočila, da oddajo vlogo in pridobijo enotno subvencionirano vozovnico prek spleta in s tem skrajšajo čakanje v vrstah na prodajnih mestih prevoznikov.

Oddaja vloge preko spleta in osebna oddaja vloge za študente za novo študijsko leto 2018/2019 bo možna od petka, 21. septembra 2018, dalje. 

Podaljšanje statusa za študentski servis

Izbranemu študentskemu servisu mora študent z novim študijskim letom poslati dokazilo o vpisu za prihajajoče študijsko leto in si tako omogoči izdajanje napotnic tudi v študijskem letu 2018/19.

Članstvo v lokalnem študentskem klubu

Z novim študijskim letom si lahko z vpisnim listom podaljšate ali uredite tudi članstvo v lokalnem študentskem klubu, da boste lahko deležni ugodnosti in koristi, ki jih ponujajo študentski klubi. Seznam študentskih klubov je dostopen na: https://skis-zveza.si/studentski-klubi/

TE ZANIMA ŠE:
6 stvari, ki jih potrebuješ za bivanje v študentskem domu

2838

Nalaganje vsebine...

Loading...