Želiš postati uspešen na trgu dela? Potem si nujno preberi to!

2710
2710

Način dela, kot ga poznamo danes, se hitro spreminja, zato stopi v korak s časom in se pripravi na srečanje z delodajalci! Zate smo zbrali nekaj najpomembnejših nasvetov, ki se jih moraš držati, če želiš biti uspešen na trgu dela in se v službi dobro znajti.


Če nimaš sreče, da takoj dobiš zaposlitev, ki ti je pisana na kožo, je tu veliko možnosti, da to tudi dosežeš. Pridobi si izkušnje in spoštovanje nadrejenih tako, da se pokažeš in izkažeš v tem, kar počneš. Dokaži, da si samoiniciativen in sposoben nečesa več. Pri zaposlitvi za določen čas pazi, kje so v podjetju možnosti, da se še lahko izkažeš, pogovori se s članom kadrovske službe in naj ti povejo, kakšni so njihovi cilji zate.

PREBERI TUDI: DOBRODOŠLI V ODRASLOST ali KAKO SE ZNAJTI NA PRVEM ŠIHTU

Ko enkrat najdeš področje in podjetje, v katerem se vidiš za nekaj let (pa četudi je to podjetje, v katerem trenutno nisi zaposlen, sestavi primeren življenjepis ter spremno pismo, ki te bo vodilo do razgovora za službo, kjer lahko svoje spretnosti tudi predstaviš. Saj veš, obleci in obnašaj se za tisto službo, ki jo želiš! Če ugotoviš, da neka služba ni dobra zate in da ti predstavlja preveč ali premalo izzivov, se ne boj poiskati druge.

KAKŠNI SO TVOJI CILJI?

Za začetek se zavedaj svojih potencialov in jih tudi razvijati v smeri želenega cilja. Ustvari strategijo, ki bo pomagala rasti na področjih, ki jih želite obvladati, predvsem pa bodi prilagodljiv in si dovoli poskusiti tudi kaj novega.

Rezultat iskanja slik za robotics jobEna najbolj obetavnih služb je delo v robotiki in nanotehnologiji.

Na trgu dela se dogajajo stvari kot so robotika, nanotehnologija, 3D printanje, genetika, umetna inteligenca in še in še. Sodobna tehnologija je postala izjemno pomembna skoraj na vseh področjih in prevzema vedno več nalog. Začela je nadomeščati človeško delovno silo in avtomatizirala večino proizvodnje, tudi administrativnega dela. Zgodila se je četrta industrijska revolucija, ki bo popolnoma prenovila gospodarstvo. Nekateri poklici so se spremenili ali izginjajo, medtem ko vsak dan nastajajo tudi popolnoma novi.

KAJ BODO DELODAJALCI ISKALI V PRIHODNOSTI?

Med delovna mesta prihodnosti zagotovo lahko uvrstimo strokovnjake, ki bodo razvijali ali obvladovali novo tehnologijo, na primer IT strokovnjaki, programerji, strojni tehniki, inženirji in podobni. Največ novih poklicev naj bi nastalo na področju računalništva in matematike.

PREBERI TUDI: KATERI POKLICI BODO KMALU POSTALI ODVEČ?

Iskani bodo tudi kemiki, farmacevti, zdravniki, lepotni kirurgi, saj se bo s staranjem prebivalstva in pričakovane daljše življenjske dobe potreba po njih še povečevala. Vzpenjajo se tudi strokovnjaki za digitalni marketing, saj se spreminja tudi poslovno okolje.

Z razvojem digitalnega marketinga pa je zelo pomembno, da se na družbenih omrežij izogibaš neprimernih vsebin, kot so popivanje, golota in podobno, saj to ne bo očaralo nobenega bodočega šefa, prav tako pa se izogibaj objavam o svojem delovnem mestu  zagotovo ne želiš, da tvoji nadrejeni na tvojem Facebook profilu najdejo tvoje iskreno, necenzurirano mnenje o njih.

PREBERI TUDI: ZARADI ZAPISOV NA DRUŽBENIH OMREŽJIH TE MORDA NE BODO ZAPOSLILI

DOBRODOŠLI V ODRASLOST!

Če si ravnokar izgubil/-a študentski status ali dopolnil/-a 26 let, je Vzajemna pravi naslov zate, saj te bo enostavno pripravila na odraslost. Ob sklenitvi najugodnejšega dopolnilnega zavarovanja pa prejmeš tudi eno izmed lepih daril!

Spremljaj portal ODRASEL.SI, kjer skrbijo za vedno sveže, zanimive in zabavne vsebine o tem, kako na delovnem mestu "osvojiš rešpekt"!

Foto: Pixabay.

2710

Nalaganje vsebine...

Loading...