S to inovacijo nevladne organizacije do več zbranih sredstev

1031
1031

Slovensko IT podjetje Pametno prepoznavanje je razvilo posebno nadgradnjo za spletne strani, ki nevladnim organizacijam olajša zbiranje podpisov za donacije dohodnine.

Dohodninske donacije iz 0,5% dvignjene na 1%

S #PKP7 so se dohodninske donacije dvignile iz 0,5% na 1%. To pomeni, da vsak zaposleni, ki v Sloveniji plačuje dohodnino, lahko do 1% svoje dohodnine nameni nevladnim organizacijam za njihovo delovanje. Takšna donacija posameznika nič ne stane, saj gre ta odstotek sicer v proračun.

To pomeni, da bodo sredstva zbrana iz naslova dohodnine za nevladne organizacije in društva predstavljala vedno bolj pomemben finančni vir za nemoteno delovanje.

Brezplačno digitalno darilo nevladnim organizacijam

Zbiranja podpisov za namenitev dohodnine poteka na dva načina: z izpolnjevanjem fizičnih obrazcev ali direktno preko sistema eDavki.

Razvijalci so prepoznali napore društev in organizacij pri fizičnem zbiranju obrazcev, saj je to zamudno in v časih trenutnih omejitev tudi zelo oteženo. Razvili so Wordpress vtičnik, ki nevladnim organizacijam in društvom omogoča elektronsko zbiranje podpisov preko posebnega obrazca, ki ga vstavijo na spletno stran. Zaradi razumevanja trenutnih stisk, s katerimi se mnoge nevladne organizacije soočajo, je vtičnik na voljo popolnoma brezplačno in ga lahko uporablja vsako društvo, ki zbira donacije dohodnine, če le ima svojo lastno spletno stran.

Grajenje dolgoročne javne podobe nevladnih organizacij

"Tudi sam že leta delujem v nevladnem sektorju, zato sem hitro zaznal potrebo po digitalni rešitvi, ki omogoča vzpostavitev lastnega orodja za zbiranje podpisov (kontaktov). Pomemben poudarek je na avtonomnem zbiranju in tudi dolgoročnemu nagovarjanju svojih podpornikov, ki jih društva vabijo na svojo lastno spletno stran. Pozivanje k obisku lastnih spletnih strani pa je izredno pomembno za grajenje prepoznavnosti in javne podobe posamezne organizacije", je povedal Elvis Cvikl iz podjetja Pametno prepoznavanje.

»Želeli smo izdelati super agilno rešitev za lažje in predvsem hitrejše zbiranje podpisov za donacije dohodnine v okolju WordPress. Prepričan sem, da nam je uspelo, saj smo izdelali rešitev, ki je hitra, enostavna za uporabo in za društva popolnoma brezplačna,« je strnil Cvikl.

 

Obrazec je vsem nevladnim organizacijem in društvom na voljo na spletni povezavi.

1031

Nalaganje vsebine...

Loading...