POGAJANJE V SLUŽBI: Kako do boljše plače, službenega avta in pisarne?

2168
2168

Delodajalci zaposlenemu redkokdaj ponudijo takšno plačo, s katero je že od začetka zadovoljen, zato je pomembno, da se pred podpisom pogodbe ali kasneje, ko si že utečen v novo delo, poskusiš pogajati za povišico, ki si jo zaslužiš.


Razgovori in pogajanja glede plačila so vedno stresna, zato je najbolje, da na pogovor prideš s pravimi informacijami in pravo miselnostjo.

Za začetek moraš vedeti, kakšna je tvoja vrednost v podjetju in na trgu dela. Če postaviš nerealno številko, to kaže, da nisi pripravljen na pogovor in da nimaš predstave o svoji vrednosti, kar pa lahko delodajalca odvrne od nadaljnih dogovorov.

KAKŠNE SO TVOJE PREDNOSTI?

Ne glede na to, ali se prijavljaš na novo delovno mesto ali pa si želiš doseči napredovanje, moraš vedno poudariti svoje prednosti. Razgovori in pogajanja se zdijo naporni, a v resnici gre za raziskavo in samozavestno predstavitev svoje vrednosti.

Podobne nasvete pa je v videu na šaljiv način pripravil komik Gašper Bergant, ki je povedal, kako se pogajati za boljši službeni avto, službeno bančno kartico, službena potovanja, telefon, osebnega varnostnika in lepšo tajnico.

Kako bi se morali pogajati za boljše pogoje na delovnem mestu?

TE ZANIMA ŠE:
Dobrodošli v odraslost ali KAKO SE ZNAJTI NA PRVEM ŠIHTU

DOBRODOŠLI V ODRASLOST!

Če si ravnokar izgubil/-a študentski status ali dopolnil/-a 26 let, je Vzajemna pravi naslov zate, saj te bo enostavno pripravila na odraslost. Ob sklenitvi najugodnejšega dopolnilnega zavarovanja pa prejmeš tudi eno izmed lepih daril!

Spremljaj portal ODRASEL.SI, kjer skrbijo za vedno sveže, zanimive in zabavne vsebine o tem, kako na delovnem mestu "osvojiš rešpekt"!

2168

Nalaganje vsebine...

Loading...