OBLIKOVALCI, POZOR: Oblikuj grafično podobo filmskega festivala StopTrik!

463
463

Mednarodni filmski festival StopTrik, najstarejši evropski festival posvečen stop animaciji, vabi grafične oblikovalce in druge vizualne umetnike k oblikovanju vizualne podobe 9. StopTrik Festivala, ki se bo zgodil oktobra 2019 v Mariboru.

Letošnja edicija bo raziskovala polje stop animiranega filma na presečišču razreda, spola, rase in etnične pripadnosti pod osrednjo temo “Feminizem je prihodnost”, zato iščejo predloge, ki bodo najbolje predstavili interpretacijo teme in bodo izkazovali izstopajoč slog.

Avtorju/avtorici sprejetega predloga ponujamo honorar v višini 400 eur (bruto 2 znesek), prisotnost na festivalu (kritje potnih stroškov, prenočišča in dnevnega obroka), predstavitev v medijih ter na socialnih omrežjih in samostojno razstavo na fasadi Galerija K18 v Mariboru v letu 2020.

PRIJAVA MORA VSEBOVATI:

  • predlog za festivalski plakat (dimenzije A3 in B1, motiv je lahko isti, barvni tisk) s tekstom “9. mednarodni filmski festival StopTrik, 3. – 6. 10. 2019, Maribor”
  • kratko vsebinsko utemeljitev predloga.

Vizualna podoba StopTrika 2019 se bo pojavljala na različnih tiskovinah, vizualih in promocijskih materialih, zato je pomembno, da je aplikativna. Naj bo zastavljena tako, da se bo iz grafičnih elementov, ki jo tvorijo, naknadno lahko izdelalo tudi festivalski trailer v tehniki stop animacije.

PO IZBORU PLAKATA BO ZMAGOVALEC OBLIKOVAL TUDI:

  • motiv za festivalsko vrečko, nahrbtnik ali majico (enobarvni ali dvobarvni sitotisk)
  • spletne bannerje (za Facebook in spletno stran)
  • banner za pročelje glavnega prizorišča (barvni tisk)
  • diplomo za nagrajence festivala (barvni tisk)

Poslani predlogi morajo biti avtorsko delo, ki pred tem še ni bilo objavljeno ali razstavljeno. Žirija bo upoštevala samo predloge, ki bodo poslani do 5. maja 2019. Poslane predloge bo ocenjevala žirija, o rezultatih natečaja bodo prijavljene obvestili najkasneje do 17. maja 2019.

PRIJAVI SE TUKAJ!


463

Nalaganje vsebine...

Loading...